Etimesgut Belediyesi soruşturmasında yeni detaylar
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Etimesgut Belediyesine yönelik yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “örgüte üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma”, “irtikap” ve “rüşvet” suçlamalarıyla işlem yürütüldüğü bildirildi.
Dosyaya Sayıştay raporları girdi
Soruşturma dosyasında 6 ayrı Sayıştay raporunun yer aldığı belirtildi.
Raporlarda bazı belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı ve sahte belge düzenlendiğine ilişkin tespitlere yer verildiği aktarıldı.
12 Şubat 2026 tarihli raporda 814 milyon 498 bin 556 TL, 21 Nisan 2026 tarihli raporda ise 760 milyon 591 bin 551 TL tutarındaki ihalelerin incelemeye alındığı ifade edildi.
Ayrıca 30 Eylül 2025 tarihli Sayıştay raporunda 11 milyon 990 bin TL kamu zararı tespit edildiği belirtildi.
“Adrese teslim ihale” iddiası
Dosyada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bir şüphelinin ifadelerine de yer verildi.
Söz konusu ifadede bazı belediye ihalelerinin belirli firmalara yönelik “adrese teslim” şekilde hazırlandığı iddia edilirken, savcılığın bu beyanları ihale dosyaları ve ödeme belgeleriyle karşılaştırdığı öğrenildi.
MASAK incelemeleri ve para transferi iddiası
Soruşturma kapsamında MASAK raporlarında bazı şüpheliler ile belediyeyle iş yapan kişiler arasında para transferlerinin tespit edildiği öne sürüldü.
Dosyada, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Kerimoğlu’na ait olduğu belirtilen işletme üzerinden Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’na iki ayrı işlemle toplam 975 bin TL para transferi yapıldığı iddiasına yer verildi.
Savcılığın söz konusu para hareketlerinin kaynağını ve belediyedeki işlemlerle bağlantısını araştırdığı bildirildi.
Ruhsat ve iskân işlemlerine ilişkin iddialar
Dosyada yer alan müşteki beyanlarında, bazı ruhsat ve iskân işlemleri karşılığında para talep edildiği öne sürüldü.
Ayrıca konser organizasyonları, otopark işletmesi ve ruhsat işlemlerine ilişkin menfaat temin edildiğine yönelik iddiaların da soruşturma kapsamında değerlendirildiği belirtildi.
Soruşturma sürüyor
Başsavcılık, Sayıştay raporları, MASAK incelemeleri, HTS kayıtları, CİMER başvuruları, müşteki beyanları ile dijital deliller doğrultusunda soruşturmanın çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.
Soruşturma kapsamında yer alan iddialar hakkında yargı süreci devam ediyor.








