#

Bursa

En güzel iftar yemekleri

İftar’da ne yesem diye düşünenler bu haber tam size göre;

İftar menüsünde birbirinden değerli ana yemekleri sizin için bir araya getirdik.

işte o mükemmel yemekler;

Lahana Sarması 

Kış sebzelerinin güzeli lahanayla yapılan yemeklerin en sevileni lahana sarmasıdır desek yanlış olmaz herhalde. Özellikle etli lahana sarması hem lezzeti hem de doyuruculuğu ve besin değeriyle kış sofralarında mutlaka bulunması gereken lezzetlerden.

Ciğer Tava

Arnavut ciğeri, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden bir tanesi… Una bulanıp veya üzerine limon sıkılıp tüketilen Arnavut ciğeri tarifi, sofralarınıza lezzet katıyor.

Karnıyarık 

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan karnıyarık ,kıyma ile patlıcanın eşsiz birleşimi ile sofralarımıza konuk oluyor.

Kuru Fasulye 

Kuru fasulye hiç kuşkusuz, Türk mutfağındaki ana yemeklerin en sevilenleri arasında yer alır. Sofraların en vazgeçilmez yemeği, bakliyatların en sevileni kuru fasulye, arama motorlarında tarifi en sık araştırılan konulardan biri oldu. Etli, sucuklu, pastırmalı çeşitleriyle ya da etsiz olarak tüketilebilen kuru fasulye…

Kilis Tava 

Kilis mutfağının zengin yemeklerinden biri olan Kilis tava, pratik yapılışıyla iyi bir akşam yemeği alternatifi olabilir. Bazı yörelerde tepsi kebabı ya da Kilis kebabı olarak da bilinen Kilis tava, koyun eti, kırmızı biber ve isteğe göre soğan ya da sarımsak gibi malzemelerden hazırlanıyor.

Adana Kebabı

Kimi dürümünü seviyor, kimi tabağında birkaç eşlikçiyle tüketiyor. Zırhla kıyılmış erkek koyun etine sadece kuyrukyağı, kapya biber ve baharat ekleyerek hazırlanıp odun kömürü ateşinde pişen coğrafi işaretli Adana kebabı…