#

Bursa

En doğru yatırım aracı hangisi?

Birçok kişi az ya da çok fark etmeksizin bir yatırım yapmak ister. Büyüklerin yastık altı dedikleri altın birikimleri, yeni neslin kripto paraya yönelmeleri farklı farklı seçenekler karşımıza çıkar. Peki, en doğru yatırım aracı hangisi uzmanlar cevapladı.

Kimi zaman toprak kimi zaman köşede altınım olsun deriz. Herkes kendi bütçesine uygun yatırım yapmak için araştırma yapar. Yatırım yaparken piyasalardaki hareketliliğe göre hareket edilir. Ya da alışkanlıklarımız doğrultusunda adım atılır. Uzmanlar borsa, bitcoin, altın ve gümüşte fırsatların olduğunu söylüyor.

Bursa Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Kaya,

Türkiye’de altın ve dövizde ağırlıklı olarak yatırım yapıldığını vurguladı. Yoğunluğun bu bölgede olduğunu söyledi. Öte yandan yakın zamanda kur korumalı mevduata da yatırım yapıldı. Dövizde bir artış yaşanacağını düşüyoruz diye belirtti.

Kaya, şöyle devam etti:

“Bitcoin, borsa, altın ve gümüşte fırsatların olduğunu düşünüyorum. Bitcoin 20 ve 30 bin lira arasında gidip geliyor. Ama sıçrama beklemiyorum. Fed’in faiz arttırım kararı devam ediyor. Öte yandan 2024 yılı için fed ekonomide durağanlık sonrasında faiz düşürme ihtimali var. kripto paralar için 2024 yılı daha cazip olabilir. Borsa İstanbul’da fırsatlar var. Kısa vaade geri çekilme olabilir. Yıl sonuna kadar yatırımcıların bunu değerlendirmesini istiyorum. Asıl sıçramayı da gümüşte görüyorum. Önümüzdeki zamanlarda gümüş çok daha iyi getiri sağlayacağını düşünüyorum. Döviz olarak ise yatırım aracı olarak görmüyorum. Ancak dolar yerine euro alabilirler” dedi.