#

Haber

Ekrem İmamoğlu İnegöl’de halka seslendi

İnegöl’de konuşan İmamoğlu, Millet İttifakı iktidara geldiği takdirde hem İnegöl için hemde Bursa için çalışacaklarının sözünü verdi.

İmamoğlu İnegöl’de halka seslendi

 

“Bizler Millet İttifakı olarak o partiliymiş, bu partiliymiş bakmayacak insanları ayırt etmeyeceğiz. Üstelik ittifakın altı siyasi partisi var. Altı görüşten geliyoruz. Ama şunu net olarak söyleyelim. Biz bu seçimden sonra demokrasiyi inşa edeceğiz. Gücümüzü milletten alacağız yüzümüzü millete vereceğiz 15 Mayıs’ta iktidar, millet ittifakı olacak ama esas 15 Mayıs’ta iktidar millet olacak. İktidar siz olacaksınız. İhmal edilenler, yok sayılanlar, mülakatta elenenler iktidar olacak. Emeğinin, karşılığını alamayanlar iktidar olacak. Ülkece ayağa kalkacağız, ülkece. Devlet vatandaşa gücünü gösteren değil, vatandaşa şefkatini, adaletini, sevgisini gösterendir. Devlet milletin emrindedir. Devlet milletine hizmet eder. Kurumlar ve kurallar devlet olmak zorundadır biz bunu başlatacağız

İmamoğlu “İnegöl’ün modern şehircilik anlamında gelişimini sağlayacağız”

İmamoğlu, “Ekonomide, eğitimde, sağlıkta büyük atılımlar yapacağız. Tek tek bütün şehirlerimizin özel sorunlarına değineceğiz. İnegöl çok önemli. İnegöl resmen bir şehir olmayabilir ama fiilen bir şehirdir. Hem de büyük bir şehirdir. Yalnız Türkiye’nin değil dünyanın büyük şehirlerinde bulunan bütün imkanlara, İnegöllüler de sahip olmalıdır. Biz bu anlayışla çalışacağız. Millet İttifakı iktidarında İnegöl’ün modern şehircilik anlayışı içinde gelişmesini sağlayacağız. İnegöllü çocukların gençlerin, emeklilerin, kadınların hayatını kolaylaştırıp güzelleştirmek için her şeyi yapacağız. Eğitimde, sağlıkta, gelir dağılımında yine adaleti yaşatacağız. İnegöl’ün mobilya sektörünü biliyorum. Bir AR-GE’sinin olması dünya çapında fuarlara ev sahipliği yapması İnegöl için elzemdir. Bunu başaracağız. İnegöl’ün aynı zamanda tarım alanlarını birkaç yıl içerisinde mutlaka özenli bir şekilde geliştirilip gerçek hüviyetinde
korunmasını sağlayacağız. Millet iktidarında İnegöl’ün çiftçisi tarlasını satmak zorunda kalmayacak. İstanbul’da yaptık, İnegöl’de de yapacağız. İnegöl’ü depreme dirençli bir şehir haline getireceğiz. Memlekette olası bir depremde bir insanın dahi burnunun kanamaması için topyekun seferberlik başlatacağız. İnegöl’ün esnafını ve özellikle sanayicinin üretiminin markalaşmasına katkı sunacağız. İnegöllü işçilerin çalışma koşullarına mutlaka destek olacağız. İnegöllü işçilerimizin dar gelirlileri sosyal konut elde etmeleri için yeni fırsatlar yaratacağız. Bakın ben dakikalarca İnegöl’ü konuşabilirim. Her konuya hakimiz, İnegöl’e hakimiz, Bursa’ya hakimiz, bu şehrin her konusu hakimiz. Millet İttifakı’ndan seçeceğiniz milletvekilleriyle hem Ankara’da İnegöl için çalışacağız hem Bursa için çalışacağız. Hep birlikte çok güzel işler başaracağız, çok güzel. Bakın ben İstanbul Belediye Başkanı olarak defalarca sayın cumhurbaşkanına çağrıda bulundum. Gelin çalışalım dedim. İstanbul’un şu sorunlarını masada konuşalım dedim yok saydılar. Ama beni yok saymadılar İstanbul’u yok saydılar. Bizi yok sayanları bu seçimde evlerine yollayacağız” ifadelerini kullandı.

“Biz AK Partili belediyelerle mutlaka iş birliği yapacağız” 

İmamoğlu, “14 Mayıs’tan sonra göreceksiniz Türkiye’de herkes kurumlarına saygı duyacak. Seçilmişe saygı duyacak” şeklinde konuştu.

Konuşmasını sürdüren İmamoğlu, “Biz AK Partili belediyelerle mutlaka iş birliği yapacağız. Onlara demokrasi ahlakını göstereceğiz. Demokrasi ahlakını albümlere. demokrasi dersini vereceğiz. 14 Mayıs’tan sonra göreceksiniz Türkiye’de herkes kurumlarına saygı duyacak. Seçilmişe saygı duyacak. Sistem değişecek. Dolayısıyla yeni hükümetimiz de ve mutlaka her zaman vatandaşımız bize ulaşacak. Cumhurbaşkanı yardımcısı sıfatıyla her zaman hiç kimseyle kavgamız olmadan çalışacağız, iş üreteceğiz, ileri görüşlü bir ekonomik anlayış getireceğiz” dedi.

‘Biz bu milleti barıştıracağız’

“İnegöl’le ortak noktam var. Ben de köfte işinden geliyorum. 21 yaşında İstanbul’un ilk Akçaabat Köftecisi’ni bu kardeşiniz açtı. Köfte yapmayı bilirim. Ama bana göre sırrı nerede biliyor musunuz? Malzemesi kadar iyi yoğrulmasında. Emek harcadıkça köfte lezzetlenir. Öyle değil mi ablalarım? Köpte ona itinayla emeğinizi verdiğinizde lezzeti artar. Durumu idare ederseniz olmaz. Ülkece böyle bir dönemdeyiz ki ne iş yaparsak yapalım en iyisini, en doğrusunu yapmak zorundayız. Vatandaş olarak, yönetici olarak başka çaremiz yok. Günü kurtaralım anlayışı gidebileceğimiz yer bize bırakmadı. Durumu idare ede ede kaynaklarını yok etti ülkenin. Sadece kaynakları tüketmekle kalmadık. Bir de milletimizin arasına nifak sokmaya başladılar. Oysa onlar bir avuç insan. Oysa biz hepimiz yüzyıllardır aynı şeylere ağlıyoruz, gülüyoruz. Aramıza ikilik kattılar. Bu yanlış zihniyetiniz sürekli sorunlarla boğuşmak zorunda bıraktı. Değerli İnegöllüler, buradan şunu söyleyeyim. bu milleti barıştırmaya geliyoruz. Biz bu milleti genciyle, emeklisiyle, kadınıyla, erkeğiyle kucaklaşmaya geliyoruz.”

‘Millet İttifakı iktidarı bir kişinin, bir partinin iktidarı olmayacak’

İmamoğlu, “Depreme hazırlıkta Türkiye’nin problemleri olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Hala bize çer diyorlar, çöp diyorlar. Allah aşkına, 21 yıldır yapamadınız da şimdi mi aklınıza geldi. Ekonomide 16. sıradaydık, şu anda 21. sıraya düştük. Bu zamana kadar hangi sorunu çözdünüz diye sorun. Hiçbir soruna çözüm bulamadılar. Depreme hazırlık sorunumuz var. İnsanlarımızı kaybettik. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik vardı yine var. Daha kötüydü diyerek kendinizi avutmayın. Biz buna yeter diyeceğiz, yeter. Evet, buna yeter diyeceğiz. Bunun bize faydası yok. Geçmişin tartışmalarına da dönmek istemiyorum. Buna takılıp kalmayacağız. Önümüze bakacağız. Çok önemli bir şey gerçekleşti. Türkiye’nin bütün temel siyasi akılları bir araya geldi. Çünkü mesele Türkiye meselesi. Mesele bu ülkenin çocukları meselesi. Bu ülkenin gençleri meselesi. Hepimizin refah ve mutluluk içerisinde yaşama meselesi. Memleketin ilerlemesi meselesi. Topluma huzur getirmek için çalışacağız. Millet İttifakı’nın iktidarı bir kişinin, bir partinin iktidarı olmayacak. Milletin iktidarı olacak. Millet İttifakı’nın millet iktidarı olduğunu görmek için İstanbul’a Ankara’ya bakın. Vallahi de billahi de hiç kimsenin partisine bakmadan hizmet ettik. Hiçbir ilçeyi partisine bakmadan ayırt etmedik. Gittik, ziyaret ettik” diye konuştu.

Konuşmasında Sinan Ateş’i de anan İmamoğlu şunları söyledi

Konuşmasında Sinan Ateş’i de anan İmamoğlu şunları söyledi: “Bu değerli vatan evlatlarından Sinan Ateş’i de burada anmak istiyorum. Değerli ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Sinan Ateş bu vatanın değerli evlatlarından, çok kıymetli akademisyenlerinden birisiydi. Bakın artık yeter. Eli kanlıların, bu milletin kıymetli evlatlarının hayatını almasına izin vermeyeceğiz. Burada haykırıyoruz. Adalet, adalet, adalet. Adaleti sağlamak zorundayız. Adamına göre hukuk, adamına göre adalet, adamına göre makam kalmayacak. Onun için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hepinize selamını getirdim.”