#

Aksaray

“Ecdat mirası tarihi eserlerimize sahip çıktık”

Binlerce yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray’da tarihi eserlerin restorasyonu Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesinin ortak çalışması ile aslına uygun olarak restore ediliyor.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesiyle hız kazanan tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları arasında yer alan Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidinde başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Türbede başlayan restorasyon çalışmaları kapsamında mezar taşları ve sandukaları da aslına uygun olarak yeniden onarılırken türbenin kubbe ve duvarlarında güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Türbe yakınlarında bulunan mescitte kubbe ve duvar güçlendirmeleri tamamlanma aşamasına gelirken türbeyi çevreleyen bahçe duvarı yeniden inşa edildi.
Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni dönemde de Aksaray’ın tarihi ve kültürel mirasını koruma adına tarihi yapılarda restore çalışmalarının süreceğini ve kentin kültür varlıklarına katkı sunulacağını işaret ederek, Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidinde başlayan restore çalışmalarının tamamlanmasından sonra türbenin en özgün halini alacağını söyledi. Başkan Dinçer, “Restore çalışmalarımızla geleceğimize sahip çıkıyor, bu kültür mirasımızı gelecek kuşaklara bırakmak istiyoruz. Şehrimizin önde gelen din alimlerinden olan Pir Ali Sultanın türbe ve mescidini gün yüzüne çıkıyor. Aslına uygun restore ettiğimiz türbemizde sona geliyoruz” dedi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın