#

Düzce

Düzce’de 5.9 büyüklüğünde deprem

Düzce Gölyaka’da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

AFAD, “Düzce’de kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” açıklamasında bulundu.

Kandilli Rasathanesi ise 5,9 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü daha sonra 6 olarak revize etti.

Can kaybı yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen depremin ardından 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmadığını bildirdi.
Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08’de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem’in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun“ ifadelerini kullandı.

Eğitime bir gün ara verildi

Düzce’de tüm eğitim kurumlarında okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da 1 gün izinli olacağı belirtildi.

Vali Cevdet Atay, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Atay, “Değerli hemşerilerimiz, ilimizde yaşanan deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Ereğli’de eğitime bir gün ara verildi

Ereğli Kaymakamlığı merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Kdz. Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Merkez üssü Düzce İli Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilçemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim – öğretime ara verilmiştir.”

Sakarya’da da okullar tatil edildi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli hemşerilerimiz, Düzce’de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun” dedi.

Vatandaşlar park ve bahçelerde sabahladı

Saat 04.08’de, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Bolu, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere birçok ilden de hissedildi. Şiddetli sarsıntının ardından çok sayıda vatandaş sokağa döküldü. Muhtemel bir depreme karşı önlem alarak evlerine girmeyen vatandaşlar, park ve bahçelerde sabahladı. Türk Kızılay tarafından da vatandaşlara battaniye ve sıcak yemek yardımı yapıldı.

Depremin ardından bir iş yeri yıkıldı

Merkez üssü Gölyaka olan 5,9 büyüklüğündeki depremde bazı binalarda hasar oluştu. Gaziantep Caddesi’nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan iş yeri de sarsıntıyla yıkıldı. Deprem sırasında iş yerinde kimsenin bulunmadığı, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden açıklama

EGM’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzce’de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.

50 kişi yaralandı

AFAD: “Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, an itibarıyla Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, 50 vatandaşımız yaralanmıştır.”