#

Düzce

Düzce Üniversitesi İHA eğitimleri için yetkilendirildi

Düzce Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DÜSEM), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitimleri için yetkilendirildi.

Günümüzde birçok alanda kullanımı bulunan drone eğitimleri artık Düzce Üniversitesi’nde de DÜSEM üzerinden verilebilecek. DÜSEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Seda Çavuş, son yıllarda popüler hale gelen ve günlük olarak gerçekleştirilen birçok profesyonel görev için drone kullanımının önemli olduğunu belirtti. Fakat drone kullanımı, doğru eğitimi gerektirdiğinden, ilgili drone pilot kursunun açılabilmesi için, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını, Düzce Üniversitesi altyapısı ve öğretim elamanlarının desteğiyle İnsansız Hava Aracı eğitimleri için yetkilendirilme süreçlerini başlattıklarını ve şubat ayı itibari ile yetki belgesini Düzce Üniversitesi’nin başarıyla aldığını ifade etti.

Bölge insanının, öğrencilerin ve paydaşların bu kurs sayesinde çok daha geniş bir kariyer fırsatları yelpazesine sahip olmasını amaçladıklarını dile getiren Çavuş, merkez bünyesinde açılacak olan İnsansız Hava Aracı kursları ile optimal ve uzmanlaşmış hassas tarımın geliştirilmesi ve sürdürülmesi, bitki sağlığı tedavilerinin gerçekleştirilmesi, mahsullerin durumunun analiz edilmesi, ilaçlama ve haşerelerin önlenmesi, güvenlik, topografik aktivite, inşaat ve haritalamanın optimum performansının değerlendirilmesi gibi birçok konuda eğitime katılacakların desteklenebileceğini sözlerine ekledi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın