#

Dünya

Dünyaca ünlü yıldızlardan deprem paylaşımları

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası birçok dünyaca ünlü sanatçı taziye mesajları yayınladı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 45 saniye süren deprem; Trabzon, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Samsun ve Hatay’da da hissedildi.

Depremin etkisi dünya basınında da yer buldu. Dünyaca ünlü birçok isim sosyal medya hesaplarından başsağlığı ve geçmiş olsun mesajları paylaştı.

Simyacı kitabıyla bilinen Brezilyalı yazar Paulo Coelho, enkazdan kurtarılan bir kız çocuğunu paylaşarak “Her gün yeni bir mucize” dedi.

ABD’li şarkıcı Demi Lovato depremden etkilenenlere nasıl yardım yapılacağına ilişkin bilgi veren bir içeriği paylaşarak, “Kalbim, mağdurlar ve depremden etkilenen herkesle birlikte…” dedi.

ABD’li ünlü talk şov programcısı Ellen DeGeneres, Türkiye ve Suriye’de binlerce insanın hayatını kaybettiğini yazarak depremzedelere uluslararası yardım yapılabilecek sitelerin linkini paylaştı.

Ünlü Rus piyanist Evgeny Grinko, yaptığı paylaşımda “Başınız sağ olsun. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kalbim sizinle”  ifadelerini kullandı.