#

Bursa

Dönüşüm için Bursa öncülük etmeye hazır

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Bursa ve Türkiye’de yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümün gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, 1960’larda organize sanayiye pilotluk yapan Bursa’nın üçlü dönüşüm için de bu öncü rolünü üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

BUSİAD Evi’nde düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl kamuoyuyla paylaştıkları “Sanayi, Tarım ve Turizmle Gelişen Bursa” vizyon çalışmasının eylem planını duyuran BUSİAD Başkanı Küçükkayalar, “Geçtiğimiz yıl, önce kent yöneticilerine ardından meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız, “Sanayi, Tarım ve Turizmle Gelişen Bursa” vizyon belgesi çalışmamız çok önemli bir etki yaptı. Özellikle seçim sürecinde tüm adaylardan çalışmamıza övgü aldığımızı da belirtmek isterim. Tüm bu olumlu geri dönüşlerin bize verdiği güçle eylem planımızı hazırladık” dedi.

Ardından Bursa ve Türkiye’nin Dönüşümü için 2024-2025 BUSİAD Çalışma Takviminin sunumunu yapan Küçükkayalar, şunları söyledi:

“Etkinliklerimizin ana omurgası elbetteki Sanayi, Tarım ve Turizmle Gelişen Bursa söylemine dayanıyor. Bunu başarabilmek için de elimizde üçlü dönüşüm argümanı var. Nedir bu üçlü dönüşüm? Yeşil, Dijital ve Toplumsal Dönüşüm. Katma değeri yüksek teknolojiler kullanarak dijital dönüşümü başarmış, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi bilincini geliştirerek, Avrupa Yeşil Mutabakatına uyumlu, sürdürülebilir çalışmalar yaparak yeşil dönüşümü hayata geçirmiş, merkezinde insanın olduğu bir anlayışla, eğitim, iş ve sosyal yaşamda fırsat eşitliğini sağlayarak, özgür düşünce, girişimcilik ve toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı politikalar uygulayarak, kültür, sanat, spor ve sosyal sorumluluk projelerini çalışma hayatı ile bütünleştirerek toplumsal dönüşümü sağlamış bir Bursa için el ele diyoruz.

Bildiğiniz gibi Bursa Türkiye’de organize sanayinin ilk kurulduğu kent. Yıllarca da bundan hareketle Pilot Sanayi denilmiştir Bursa Organize Sanayi Bölgesine.

Gerçekten örnek, yönlendirici ve öncü olarak pilotluk görevini 1960’lardan bugünlere kadar yerine getirmiştir Bursa. Ancak içinde bulunduğumuz dönem artık yeni bir pilotaja ihtiyaç duyulduğu bir dönemdir. Bursa da yılların getirdiği bilgi ve deneyimle yeni döneme de pilotluk yapacak durumdadır. Yeter ki bunu gönülden isteyelim ve birlik olalım.

Hantal bir kent yerine dinamik, günün koşullarına göre çevik hareket edebilen, değişebilen, kendini yenileyebilen bir kent için tüm Bursalı paydaşlar olarak kendimizi yeniden planlamalı ve ona göre hareket etmeliyiz.

Bu gerçekten hareketle diyoruz ki; Sanayinin Pilotu Bursa Dönüşümün Pilotu Olmaya da Hazır. Bunu yapabilmemiz için aralarında sizlerin de olduğu paydaşların desteğine ihtiyacımız var.”

Küçükkayalar, sunumu sırasında uzmanlık ve çalışma grubu sorumlusu yönetim kurulu üyelerine de söz vererek, 2 yıl boyunca üçlü dönüşüm konusunda yapacakları çalışmaların ayrıntılarını da aktardı.

BUSİAD Yenileşim Ödül Süreci başladı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Aralık ayında gerçekleştirilecek 6. Yenileşim Ödül sürecine Bursalı firmaları katılmaya çağırdı.

BUSİAD Evi bahçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Buğra Küçükkayalar, 6. Yenileşim Ödülü’nün de verileceği ve bu yıl 14.’sü gerçekleştirecek Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nun mottosunun “Gelecek için Dönüşüm” olduğunu söyledi. Küçükkayalar, “Geçen yıl Sanayi, Tarım ve Turizmle Gelişen Bursa vizyon belgesini açıklarken de, bu yıl ve gelecek yılki eylem planımızda da bu motto var aslında. Geleceğimizi inşa etmek için yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü gerçekleştirmemiz şart. Bu açıdan aralık ayındaki sempozyumu ve 6. Yenileşim Ödüllerini ben de merakla bekliyor olacağım” dedi

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BUSİAD Yenilikçilik ve Girişimcilik Uzmanlık Grubu Sorumlusu Tuncer Hatunoğlu ise BUSİAD olarak dijital dönüşüm konusunda uzun zamandır çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve toplumsal dönüşüm için de olmazsa olmaz bir gerçek. Gelecek için Dönüşümün de dijital dönüşüm alt yapısıyla yeşil ve toplumsal dönüşümü de kapsayacağını biliyor ve Sempozyumumuzu bu temel üzerine kuruyoruz. Bursalıları aralık ayında gerçekleştireceğimiz 14. Yenileşim Sempozyumu’na beklerken, firma ve kurumlarımız da 6. Yenileşim Ödül sürecine başvurmaya davet ediyorum” dedi. Hatunoğlu şunları söyledi:

“Her yıl bu vurguyu yapmayı görev biliyoruz. Ne kadar çok şirket ve kurum Yenileşim Ödülü için başvurusa o kadar başarılı adleriz kendimizi. Çünkü Yenileşim Ödülü’nden daha önemli olan şey bu sürecin içinde yer almak. Bu ödül sürecine katılan firmalar, bir yandan iş süreçlerini farklı açılardan gözden geçirme imkanı bulurlarken, diğer taraftan yenilik ve yaratıcılık konusunda eğitim alma şansını da elde etmiş olacaklar. Ayrıca yeni trendler hakkında bilgi de alacaklar. O nedenle BUSİAD olarak tüm Bursalı firmalarımızı, Yenileşim Ödülü’ne başvurmaya davet ediyoruz. Gerekli bilgiler, www. busiad.org.tr adresinden edinilebilir.”

BUSİAD Yenilikçilik ve Girişimcilik Uzmanlık Grubu Başkanı Tuğba Demirsu Yücetürk de, Yenileşim Ödül sürecinin 5 kategoriden ve bu kategorilerdeki iş sonuçlarının değerlendirilmesinden oluştuğunu söyledi. Yücetürk, “Liderlik, Stratejinin Yönetimi, Bilgi-İşbirlikleri-Kaynak Yönetimi, Çalışanların Yönetimi ve Süreç Yönetimi bu başlıklarındaki 5 kategori. Ayrıca, Yenileşim Ödül Değerlendirme Kılavuzumuzu şirketlerin sürdürülebilirlik ve teknolojik dönüşüm faaliyetlerini de kapsayacak şekilde yeniledik” dedi. Yücetürk, bir yıl boyunca sempozyum ve ödül süreci için çalışan Yenilikçilik ve Girişimcilik Uzmanlık Grubu’ndaki çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti. Yücetürk, 6. Yenileşim Ödülü için son başvurutarihinin de 14 Haziran 2024 Cuma günü olduğunu da ifade etti.