#

Gündem

Din görevlilerine Başarı Belgesi verildi

Simav İlçe Müftülüğü personellerinden 15 din görevlisinin katıldığı Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursuna katılan, devamlılık sağlayan, bitiren ve kurs sonundaki sınavda başarılı olan personellere Başarı Belgeleri verildi.

15 Temmuz Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursunun konferans salonunda başlayan program 23 Ekim – 03 Kasım 2023 tarihleri arasında “Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu” adı altında gerçekleştirildi.

Eğitime katılan din görevlileri, belirledikleri bir konu üzerinde, İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Vaizler Murat Kaya ve Mustafa Bektaş ve diğer kursiyerler huzurunda yarım saat vaaz sunumlarını yapıp, yaptıkları sunumlar çerçevesinde puanlar aldı.

İlçe Müftülüğünde gerçekleştirilen belge töreninde, “Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursunu başarı ile bitiren personele İlçe Müftüsü Hasan Serçe tarafından ” Başarı Belgesi” takdim edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Müftü Serçe, 20 Kasım 2023 tarihinde ikinci grubun eğitimlerine başlamayı planladıklarını, yeni gruplarla eğitimlere devam edileceğini, programı tamamlayan kursiyerlerin camilerinde, merkezi vaaz sisteminde ve diğer camilerde, cuma vaazlarında, dini gün ve gecelerde, Ramazan vaazlarında ve diğer vaazlarda görev almaya başlayacaklarını belirtti.