#

Bursa

DEVA Bursa’dan ulaşım zamlarına tepki

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı Kent Meydanı’nda Bursa’da ulaşıma yapılan zammına tepki gösterdi.

DEVA Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı Serkan Özgöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bursa çok uzun yıllardır kötü yönetiliyor. Ancak son dönem kötü yönetimde adeta ibretlik bir hikaye. Ulaşıma bildiğiniz gibi yüzde 30 zam geldi. Zam niye geldi? Diyorlar ki maliyetler arttı. Maliyeti kim artırdı? Diyorlar ki pandemi. Bütün dünyada, Avrupa’da enflasyon yüzde 7 bilemedin 10. Bizde niye yüzde 150. Maliyet de sizin, halka dayattığınız zamlar da sizin. Sorumlusu sizsiniz. Topu taca atmayın. Artık vatandaş yemiyor. Biz de yemiyoruz.

Dağ başına şehir hastanesi yapıp “Şehir Hastanesine ulaşımı kolaylaştırıyoruz” diyemezsiniz. O zaman “Kim zorlaştırdı kardeşim? diye sorar , doğru yere yapsaydınız, milletin parası cebinde kalsaydı” deriz.

Hafif raylı sistem planlayıp beceremeyip, tramvaya döndürdüğünüz, bu halini bile 7 yılda zor bitirdiğiniz , Osmangazi istasyonundaki bağlantıyı kör bıraktığınız, vagonları dar, hızı yavaş , kapasitesi yetersiz T2 hattını basın önünde “Büyükşehir söz verdiği zamanda yaptı” diyemezsiniz.

Hele hele 1 milyar 20 milyon TL harcadık hiç diyemezsiniz. “Ayıptır” Deriz. “9 km’lik tramway hattı için 7 yılda harcanan paranın o günkü kurlarla karşılığını açıklayın” deriz.

Ulaşımda 5 büyük ilde en ucuz biziz diyemezsiniz. “Bursada 3+1 daire 2 milyon , aynı daire İstanbul’da 10 milyon, ne yapalım sevinelim mi? Böyle kıyas olur mu?” deriz.

“Bursa’da 6 bin 000 lira maaş alan işçi İstanbul’da benzer işte 10 bin TL maaş alıyor. Böyle kıyas olur mu?” deriz.

Ulaşımı her ay 80 milyon sübvanse ediyoruz diyemezsiniz. Her yıl 325 milyon faiz öderken , milletin önceliği , ihtiyacı olmadığı halde kent meydanında bir çırpıda 17 milyon TL’yi sokağa dökerken, yanlış yere belediye bütçesinden stat, faydasız ipek böceği, yanlış yere şehir hastanesi yaparken, Bugün değeri 900 milyon olan 210 dönüm arazi satarken, belediyeyi batırırken aklınız neredeydi deriz.

Millet adına soruyoruz. Şeffaf olun , doğru olun , dürüst olun. Soruyoruz.

Hanlar bölgesindeki kamulaştırmaların parasını kim ödedi? Bakanlık mı siz mi? Boyner binası için Zafer Plaza hissesinden pay verdiniz mi? Milletin malını satarken , bir gecede Yunuseli’de kullanım hakları devrederken millete sordunuz mu? Bursa’da canla başla deyip, gönül belediyeciliği deyip rantla borçla batırdığınız belediyeye yönetiminizi siz beğeniyor musunuz?

Belediyenin durumu ortada. Bursa kötü yönetiliyor. Yönetim öncelikleri belirleme işi. Belediyenin önceliği yandaş değil vatandaş olmalı. Milletin parasını olmayacak işlere harcarsanız ulaşımı ucuzlatamaz , zam üstüne zam yaparsınız. Ulaşım kar-zarar hesabını yapacağınız bir konu değil. Bu arkadaşların önceliği vatandaş değil, yandaş. Ulaşımı her ay şu kadar sübvanse ediyoruz deyip , zamları bir lütufmuş gibi millete dayatmak ulaştıkları kibrin göstergesi. Allah onları da ve bizi de bu kibirden kurtarsın.

Bizler DEVA Partililer olarak yerel yönetimlerin tüm faaliyetlerini çok yakından takip ediyoruz. Canla başla diye anlatılanların rantla borçla olduğunu Bursalılara anlatacağız. Bugün burada Bursalılar adına bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür eder, sizlere ve Bursalılara saygılarımızı sunarız.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın