#

Ak Parti

Davut Gürkan’dan Line TV’ye özel seçim açıklaması

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İrem Okur’un sunduğu Line TV Ana Haber Bülteni’ne bağlanarak, Ak Parti Bursa’da Aday Adaylarının açıklanması ve yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İrem Okur’un sunduğu Line TV Ana Haber Bülteni’ne bağlandı.

Ak Parti Bursa’da Aday Adaylarının açıklanması ve yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Davut Gürkan;

“Biz bu süreçte diğer siyasi partilerden biraz daha erken davrandık. Ve daha önceden aslında biz 17’sinde ilan etmiştik ama artık 22’si itibarıyla bitirmiş olduk müracaatlarımızı. Kısmetse de ayın 26’sı Pazar günü saat 10-16 arasında tüm Türkiye’de olduğu gibi eş zamanlı olarak Bursa’da da e-temayül uygulaması yapacağız dijital ortamda. Bütün ilçelerimizde mahalle başkanlarımız dahil olmak üzere ilçe yöneticilerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve meclis üyelerimiz olmak üzere herkesin, ilçedeki durumla ilgili olarak mevcut başkanımızın durumu ve eğer önerileri varsa başkanlık önerileriyle alakalı taleplerini almış olacağız. Genel merkez bunun değerlendirmesini yapacak. Ondan sonra da tekrardan saha analizleri yapacağız tabii anketlerle bu isimlerin araştırmalarını yapacağız farklı isimler gelirse diye, ondan sonra da artık adaylık açıklama süreçlerine başlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.

Yerel seçim sürecine ilişkin de bilgi veren Gürkan’ın açıklamaları şu şekilde;

“E-Temayül uygulamasıyla fikirleri alacağız”

E-temayül uygulamasıyla bütün ilçelerimizi değerlendirmiş oluyoruz. Bütün ilçelerimize teşkilat gözüyle bakmış olacağız. Anketlerle ilgili karşılaştırmalarını yapmış olacağız. Daha öncesinde de saha analizleri yapmıştık, anketler yapmıştık. Bunlarla beraber teşkilatımızın bakış açısına bakacağız ve ona göre yol haritasında değişiklik olabilir tabii. Yani belediye başkanlarımızla alakalı, tercihlerimizle ilgili olarak bir yorum yapmış olacağız. Bunu en iyi de temayülle yapmış olacağız. Teşkilatımızın temayüle katılarak fikirlerini almış olacağız. Bu fikirler doğrultusunda da bir yol haritasıyla adaylarımızı belirlemiş olacağız.

“Anketler farklı isimler de çıkabiliyor”

Mevcutta müracaat eden aday adaylarımız var. Bu aday adaylarımızla alakalı olarak ille bunlar olacak diye bir şartımız yok. Aday adaylarımız kendi bu konuyla alakalı iradelerini ve taleplerini dile getirmiş olacaklar. Dolayısıyla biz saha araştırmasına girdiğimizde farklı isimler çıkıp yüksek seçim kurullarına onları da bildirme imkanımız olabilir. Ucu açık. Sadece bu aday adaylarımız müracaat yapanlarla sınırlı değil adayımız olacak kişiler. Gerekli gördüğümüz takdirde müracaat etmese bile bazı kişileri biz belediye başkanımız olarak önerebiliyor olacağız. İşin özeti şu; Bizim için oradaki sadece aday adaylığı müracaatı olacak. Biz saha analizlerine çıktığımız süre içerisinde şunu görebiliriz. Belki bu adaylardan değil de farklı isimler, temayülde de farklı isimler bizim önümüze gelmiş olacak. Eğer temayülde farklı isimler gelip de bunları da genel merkez, teşkilat başkanlığımızca ve yerel seçimler başkanlığımızca uygun görüldüğü takdirde belki de o adaylarımızı önermiş olacağız. Biz o adaylarımızla sahaya çıkacağız.

“Bütün ilçelerimizde iddialıyız”

Sadece bir ilçeyi veya bir iki tane ilçeyi söylemek yanlış olur. Bütün ilçelerimizde iddialıyız. 17 ilçemizin cumhur ittifakıyla beraber 14’ü de bizdeydi. Sadece 3 ilçe bizde değildi. Tabii ki hedefimiz bütün siyasi partilerin olduğu gibi ve en güçlü aday olarak da en güçlü talepkar olarak da biz Ak Parti olarak bütün ilçeleri almanın derdindeyiz ve onun için uğraşacağız. Onun için mücadele edeceğiz.