#

Bursa

“Daha az karmaşık bir hayat!”

Dünya Omurilik Yaralanmaları Farkındalık Gününde, ünlü ressamlar hastalarla birlikte “Daha az karmaşık bir hayat!” için hayal kurdu, resimler yapıldı; uzmanlar çözüm önerilerini gündeme taşıdı.

Dünya Omurilik Yaralanmaları Farkındalık Gününde, ünlü ressamlar hastalarla birlikte “daha az karmaşık hayat” için resim yaparken, uzmanlar hastaların kamusal ve özel hizmetlere ulaşımının kolay hale getirilmesini gündeme taşıdılar.

Resim sergisinin ve atölyesinin açılışına katılan Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz,Bu bireylerimizin sonraki hayatını kolaylaştırmak, sağlık hizmetlerine erişimlerini sağlamak ve daha az karmaşık bir hayat için onlara çözümler sunmak çok önemli. Hepimizin bir gün bir omurilik yaralanması adayı olduğumuzu da unutmamak lazım. Bu nedenle gerekli tedbirleri, uyarıları yapmak, gerekli duyarlılığı, gerekli hassasiyeti de mümkün olduğunca göstermemizde çok fayda var.” dedi.

 

Romatem Sağlık Grubu olarak 2005 yılından bugüne, omurilik yaralanmalı gerek Türk gerekse dünya vatandaşı hastalara mümkün olan en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyleyen Medikal Direktörü Doç. Dr. Hülya Şirzai ise “Omurilik yaralanması sonucu engelli olan hastalarımızın sağlık hizmetlerine erişimi hem kendileri hem de aileleri için kritik önem taşıyor. Bu hizmetlere erişim, mevcut kaynakların eksikliği, coğrafi konum, finansal kısıtlamalar ve mevcut hizmetler hakkında bilgi eksikliği gibi çeşitli faktörler nedeniyle hastalarımız için karmaşık bir hayata yol açıyor ve maalesef daha fazla zorluk ekliyor. Omurilik yaralanması yaşayan bir kişinin maksimum iyileşme elde etmesi ve tatmin edici bir yaşam sürmesi için ihtiyaç duyduğu kaynaklara kolay erişebilmesi için daha çok çaba sarfetmeliyiz” diye konuştu.

Sanat iyileştirir! Bedenini kazanmak için gayret göster!”

Doç. Dr. Şirzai, “Bu hastalarımıza optimal düzeyde bağımsızlık kazandırarak hayata tekrar katılımlarını sağlıyoruz. Bu yılın temasını da göz önüne alarak erişimin iyileştirilmesi yönünde çalışma sorumluluğumuzun farkındayız. Bu kapsamda devlet, yerel yönetimler, dernek ve vakıflarla ortak projeler ve çalışmalar yaparak hastalarımızın yaşam kalitelerini artırmak için çalışıyoruz. Bugün hastalarımızla birlikte daha az karmaşık hayatı hayal ederek renklerle ortaya koyalım istedik. Sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Bedeninizi geri kazanmak için gayret gösterin. Biz sizin yanınızdayız” diyerek hastalara destek verdiklerinin altını çizdi.

Proje Koordinatörlüğünü ünlü tiyatro sanatçısı Tamer Levent’in üstlendiği Romatem Sanat Atölyesi Etkinliğine, Ressam Akın Ekici, Sanata Engel Yok Vakfı Kurucusu Ressam Yasemin Zambak, Ressam Handan Korkmaz, İranlı sanatçı Arezo Khosroshani de katıldı. Hastalarla birlikte tuvallerin başına geçen sanatçılar, “Renklere Dokun! Daha az karmaşık bir hayatı hayal edin. Birlikte başaralım” diyerek destek verdiler.

Etkinliğe ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Engelliler Şube Müdürü Yasemin Şavşatlı, Bursa Büyükşehir Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hüseyin Buran ve hastanede yatan hasta yakınları da katıldı.