#

Adıyaman

Cumhuriyetin 100. Yılı için pedal çevirdiler

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde yaklaşık 150 öğrenci pedal çevirdi.

Kahta Kaymakamlığı, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kahta İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle öğrenciler, Cumhuriyetin 100’üncü yılını coşkuyla kutladı.

Etkinlik çerçevesinde Kahta girişindeki Türk Bayrağı altında toplanan yaklaşık 150 öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla başlayan halk sürüşü, 3 kilometrelik etap sonunda Kahta Kaymakamlığı Atatürk Anıtı’nda tamamlandı.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Başli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, öğretmenler ve yaklaşık 150 öğrenci katıldı.
Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Cumhuriyetimizin 100. yılını bu özel etkinlikle kutlamak, gençlerimizin milli değerlerimize olan bağlılığını ve sevgisini göstermek açısından son derece anlamlıdır. Bugün burada bir araya gelen yaklaşık 150 öğrenci, Cumhuriyetimizin gelecekteki teminatıdır. Onların bu coşkusu ve sevgisi, Cumhuriyetimizi daha da güçlü bir şekilde taşıyacaklarına olan inancımızı pekiştiriyor. 100 yıllık Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Bu vesileyle bu emaneti bizlere güçlü bir şekilde bırakan ecdadımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.

Etkinlik, öğrencilerin Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ve öğrencilere çay ve simit ikramıyla sona erdi

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın