#

Gündem

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında son sosyal medya paylaşımı nedeniyle 250 Bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ayrıca cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

2 gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşmıştı. O videoda kullandığı sözler dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla verilen dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’na 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla suç duyurusunda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak 2022 tarihinde, saat 22.00’de sosyal medya hesabından, “Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin nasıl iç edildiğini… Hadi buyurun!” notuyla evinin çalışma odasında çekmiş olduğu video görüntü yayınlamıştı.