#

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hayvan barınağındaki görüntülere sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da hayvan barınağında köpeklerin vahşice öldürülmesine tepki gösterdi. Erdoğan, “Asla eziyet etmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Asla rıza gösteremeyiz. Bu konunun da yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin” dedi. Erdoğan sınır ötesi operasyonlar içinse “Sınırlar güvenli hale gelecek” diye konuştu

Konya’da yapımı tamamlanan tesislerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit düşen 3 askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyerek başladı. Erdoğan, “Devletimizin ve milletimizin bekası için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyoruz. Rabbim askerimize, polisimize, jandarmamıza güç ve kuvvet versin, her daim muzaffer eylesin” dedi.

“Hayvanlara zulmetme hakkına kim nerede olursa olsun sahip değildir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da hayvan barınağında yaşanan olayla ilgili de konuştu. Erdoğan, “Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüten Konya, belediye hizmetlerinde de farkını ortaya koymaktadır. Büyükşehir Belediyemizin merkez ve 31 ilçemizde gerçekleştirdiği altyapı, yol, parke, su, kanalizasyon projelerimizin resmi açılışını buradan yapıyoruz. Belediyemizin hayvan barınağından orada görevli 2 vicdansızın sebep olduğu görüntülerini biz de üzüntü ile takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari takip başlatılıp, sorumlular hemen tutuklanmış, bir daha benzer görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır. Hayvanlar da bize Allah’ın bir emanetidir. Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz, eziyet etmeyeceğiz. Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkına kim nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri uygulamaya geçirmiş bir yönetim olarak, bu konuda yakın takipte olacağımızdan kimse şüphe etmesin” dedi.