#

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ”Asgari ücrette yeni artış olur mu?” sorusuna, ”Vatandaşa yapamayacağım bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Tespit tarihi aralık. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman bunlara da kapalı değiliz” yanıtını verdi. Devam eden Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Erdoğan, iki ülkenin liderleriyle yeniden görüşeceğini belirterek ”Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan ziyaretinde asgari ücret sorusu soruldu.

Erdoğan, “Vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği vurgusunu sık sık yapıyorsunuz. Asgari ücret de kastedilerek temmuz ayında ücretlerde, maaşlarda bir artış yapılacağı konuşuluyor. Temmuzda asgari ücrete ikinci bir zam gündemde mi? Bir yandan da emekliler bayram ikramiyesini merak ediyorlar. Bir bayram müjdeniz olacak mı?” sorusuna ”Vatandaşa yapamayacağım bir şeyi söylemeyi doğru bulmam” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı, asgari ücretin vatandaşı enflasyona ezdirmesi ihtimalini hatırlatıp ”Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara kapalı değiliz” sözleriyle açık kapı bıraktı.

Erdoğan açıklamasının devamından şöyle konuştu:

“Asgari ücret tarihi aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu. Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz. Başta bakanım olmak üzere sendikacılarla zaten sürekli irtibat halindeler, görüşüyorlar. Böyle bir şey var mı yok mu onu biz de görüyoruz zaten. Biliyorsunuz daha yeni asgari ücrette görülmemiş bir zam yapmak suretiyle asgari ücreti farklı bir noktaya çektik. Bir diğer adımda da yine emeklilerle ilgili artışları yaptık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”