#

Gündem

Son Dakika: Kısa çalışma ödeneği süresi 1 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

“(Kovid-19) Amacımız vaka sayısını da vefat sayısını da sıfır noktasına çekebilmektir. Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız.”

“Yarın 926 devlet korumasındaki gencimiz ile 274 şehit yakınımız, gazi ve gazi yakınımız kura ile kamu kuruluşlarına yerleştirilecek.”

“Gelişmiş ülkelerin çaresiz kaldığı salgın döneminde Türkiye yardıma muhtaç ülkelerin umudu oldu.”

“Türkmenler başta olmak üzere Irak’a bir yardım paketini yarın yola çıkartıyoruz.”

“Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz. Bununla bağlantılı, nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam edecek.”

“Halkımızdan tek isteğimiz, bu süreçte kurallara uyarak, işlerine, üretimlerine, ülkelerine sahip çıkarak bize destek olmasıdır.”

“İçerideki ve dışarıdaki ortak kanaat Türkiye’nin salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyanın yıldız ülkelerinden biri olacağı yönündedir.”

“Cumhur İttifakı, Türk siyasi tarihine altın harflerle yazılacak bir güç birliği ve dayanışma modeli olmuştur.”

“Temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta karalıyız. Çoklu baro yapısı üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar.”

“Haziran ayı verileri ekonominin toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor.  Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4,5’luk büyüme performansı, ekonomimizin potansiyelinin ve gücünün en büyük ispatıdır.”

“Turizm sezonunun en azından bir kısmını kurtarmak için çalışıyoruz. Bu alanda müjdeli haberler bekliyoruz.