#

Dünya

Covid-19 salgınında Türkiye dünyada kaçıncı sırada?

Koronavirüs salgını tüm dünyada ikinci dalga endişesini yaşamaya devam ediyor.

Türkiye’de sakin geçen yaz ayı sonrası baharın gelmesiyle birlikte vaka ve ölü sayıları tırmanışa geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı sık sık uyarılara rağmen Türkiye’de virüse karşı alınan önlemler vatandaşlar tarafında çok sık şekilde uygulanmıyor.

Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde olduğu gibi vaka sayıları Anadolu’da da hızla yayılmaya devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs salgının görüldüğü tarihten bugüne Türkiye, dünyada diğer ülkelerin vaka, günlük hasta, günlük ölü, ağır hasta sayılarında ilk bir çok ülke arasında üst sıralarda yer alıyor.

“TÜRKİYE TOPLAM VAKA SAYISINDA DÜNYADA 25’İNCİ SIRADA”

Worldometer interent sitesinde yer alan sıralamalara göre Türkiye 219 ülke içerisinde toplam vaka sayısında 407 bin 9389 vaka ile 25’inci sırada yer alıyor.

Listenin başında ise 11 milyon aşan vaka sayısıyla ABD, 8 milyon 773 bin 479 vaka ile Hindistan, 5 milyon 819 bin  496 vaka ile Brezilya, 1 milyon 944 bin 504 vaka ile Fransa, 1 milyon 903 bin 253 vaka ile Rusya yer alıyor.

Listenin devamında sırasıyla; İspanya, İngiltere, Arjantin, Kolombiya, İtalya, Meksika, Peru, Almanya, İran, Güney Afrika, Polonya, Şili, Ukrayna, Belçika, Irak, Endonezya, Çekya, Hollanda, Bangledeş ve 25’inci sırada olan Türkiye yer alıyor.

“TÜRKİYE TOPLAM ÖLÜ SAYISINDA DÜNYADA 21’İNCİ SIRADA”

Toplam ölü sayılarında ise Türkiye 219 ülke arasında 11 bin 326 can kaybıyla 21’inci sırada yer alırken, 249 bin 998 can kaybıyla Amerika Birleşik Devletleri başı çekiyor.

ABD’yi 164 bin 946 ölü sayısı ile Brezilya, 129 bin 225 ile Hindistan, 97 bin 624 ile Meksika, 51 bin 304 ile İngiltere takip ediyor.

Listenin devamında sırasıyla; İtalya, Fransa, İran, İspanya, Peru, Arjantin, Kolombiya, Rusya, Güney Afrika, Endonezya,  Şili, Belçika, Ekvador, Almanya, Irak ve Türkiye seyrediyor.

“TÜRKİYE AĞIR HASTA SAYISINDA DÜNYADA 7’İNCİ SIRADA”

Kritik (Ağır Hasta) sayısı bakımından Türkiye vaka ve ölü sayısında olduğu gibi listenin gerisinde yer almıyor.

Türkiye’yi her gün açıklanan günlük tabloda artan ağır hasta sayısı dünya genelinde Türkiye’yi 219 ülke arasında 3 bin 356 ağır hasta sayısıyla 7’inci sıraya taşıyor.

En fazla ağır hasta 32 bin 297 hasta ile ABD’de yer alırken, ABD’yi Hindistan, Brezilya, İran, Fransa, Arjantin ve Türkiye izliyor.

Türkiye’yi ise Almanya, İtalya ve İspanya gibi Avrupa’da salgında başı çeken ülkeler izliyor.

“TÜRKİYE AKTİF HASTA  SAYISINDA DÜNYADA 30’UNCU SIRADA”

Dünya genelinde halen koronavirüsü taşıyan hasta sayısı bakımından  47 bin 809 hasta ile Türkiye 30’uncu sırada yer alıyor. Dünya genelinde halen 14 milyon 940 bin 843 aktif koronavirüs hastası bulunurken, bunların 4 milyon 26 bin 404’ü ABD’de yer alıyor.

ABD’yi sırasıyla; Fransa, İtalya, Hindistan, Belçika, Rusya, Polonya, Brezilya, Ukrayna, Almanya, Meksika, İran, Arjantin, Çekya, Ürdün, İsviçre, Romanya, Macaristan, Portekiz, Avusturya, Bangladeş, Bulgaristan, Irak, Endonezya, Kolombiya, Yunanistan, Slovakya, Honduras, Fas ve Türkiye izliyor.