#

Genel

“Çiftlik Bank” mağdurlarının toplam zararı açıklandı

Kamuoyunda “Çiftlik Bank” olarak bilinen sistemin kurucusu oldukları gerekçesiyle tutuklanan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı 4 dava kapsamında mağdurların zarar tespiti için istenen bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sırayla görülen 4 duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın bulundukları cezaevinden getirildi.

Başka suçtan tutuklu bulunan Osman Naim Kaya ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları da hazır bulundu.

Mahkemenin önceki celselerde mağdurların zararının belirlenmesi için dosyayı gönderdiği bilirkişi, raporunu mahkemeye sundu.

Raporda bazı müştekilerin zararının bulunmadığı, 4 bin 414 müştekinin toplam 70 milyon 514 bin lira zarara uğradığı aktarıldı.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, davaların ana dava dosyası ile birleştirilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise tutuklu sanıklar Fatih Aydın ve Mehmet Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek davaların, ana dava ile birleştirilmesine hükmetti.