#

Ekonomi

Çifte indirim sonrası çifte zam

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle sürekli değişkenlik gösteriyor. Akaryakıtta 3 Eylül’de motorine gelen 2,41 TL, benzine gelen 1,51 TL indirimin ardından 6 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni zam bekleniyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki hareketli birlikte akaryakıt fiyatları sürekli değişiklik gösteriyor. Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

3 Eylül Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1 lira 51 kuruş, motorin grubunda 2 lira 41 kuruş fiyat indirimi geldi. İndirim pompa fiyatlarına yansıdı.  Ancak çifte indirimin ardından bir zam haberi geldi. 6 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş, motorinde 69 kuruş zam beklendiği bildirildi.

Son indirimle birlikte güncel akaryakıt fiyatlarına göre motorinin litresi ortalama 24,50 TL’den, benzinin litresi ise 18,65 TL’den satılıyor. Gelmesi beklenen zamla beraber motorin 25,19 TL’ye benzin ise 19,21 TL’ye çıkacağı öngörülüyor.