#

Bursa

Çiftçilerden elektrikli traktör üretilsin talebi

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde kışlık sebzelerin hasadı başladı. Karnabahar, pırasa, lahana gibi sebzeler topraktan alınırken çiftçi mazot giderlerinden şikayetçi. Çiftçiler buna da çözüm olarak Togg gibi elektrikli traktör üretilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde kışlık ürünlerin hasadına başlandı. Üretici pırasa, brokoli, karnabahar ve lahana gibi ürünleri tarladan toplamaya başlarken giderlerden dolayı da kazancı düşüyor.

Line TV’de yayınlanan ve Fatih Ak’ın sunduğu Yerelde Bugün’e konuşan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, mazot giderlerinden kurtulmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Yerli otomobil Togg’un üretilmeye başlanmasının ardından çiftçiler mazot giderlerinden kurtulmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan elektrikli traktör üretilmesini istedi.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Ddası Başkanı Sadi Aktaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gururumuz olan yerli milli otomobilimiz Togg hepimize sevince boğmuştur. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fakat kendilerinden Türk çiftçisi adına bir isteğimiz var. Bizler Cumhurbaşkanımızdan elektrikli traktör üretmesini istiyoruz. Ülkemizin bunu da yapacak gücü vardır” diye konuştu.

Başkan Aktaş, “Bizler üretmeye devam ediyoruz. Tarlada mazottan bıktık. Sayın Cumhurbaşkanımız elektrikli traktörler üretilmesi için talimat versin. Bizde çiftçiler olarak bu mazottan kurtulalım. Cumhurbaşkanımız isterse olur bizlere bu müjdeyi versin çiftçilerde bayram yapsın” dedi.