#

Bursa

Çiftçiler hükümetten destek bekliyor

Yıllardır pirim yatırdıkları halde emekli olamadıklarını iddia eden çiftçiler haklarını aramak için bir araya geldi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde sayıları 4 bini olduğunu ifade eden emekli olamayan çiftçiler suç duyurusunda bulunmak için adliye önünde toplandıktan sonra Ziraat odası ve SGK yetkililerini ziyaret ederek sorunun çözümü için destek istediler.

Yenişehir Heykel meydanında açıklama yapan gurup adına konuşan Selami Ceylan, “ Bugün burada hiç suçumuz olmadığı halde bize kelsen cezanın haksız olduğunu haykırmak ve sonrasında da savcılığa suç duyurusunda bulunmak için toplandık. Bu olayın üç tarafı bulunuyor. İlki hiç bir şeyden haberi olmayan bizler ikincisi ziraat odası üçüncüsü de SGK’dır. Emekli olmak için gününü yaşını dolduran arkadaşımız SGK’ ya müracaat ettiğinde ret cevabı geliyor. Bunun sebebini sorduğumuzda ziraat odasının usulsüz kayıtlarından olduğu söyleniyor.

Ziraat odasına gidiyoruz devlet size yaptığınız tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden dolayı destek veriyor. Böyle olsa destek vermez. Ziraat bankası bizim kayıtlarımıza kredi veriyor diyorlar. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yokken bu suçun bize kesilmesini anlamıyoruz. Vatandaş gününü doldurduğunda başvuru yapıyor günleri silindiği için ret geliyor. Ne yapacağımızı kime gideceğimiz şaşırdık. Mağduriyetimizin giderilmesi için hükümetten destek bekliyoruz” diye konuştu.