#

Bursa

“Çiftçi alın terinin karşılığını aldı”

Kaliteli ürünleri ve geniş ürün çeşitleriyle Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Bursa’nın Yenişehir ilçesinde ürünlerini hasat eden çiftçiler ürünlerin para yapmasıyla güzel bir sezon geçirdi.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, üreticilerin güzel bir sezon geçirdiğini açıkladı.

Tüm dünyada ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar yüzünden Türkiye’de de tarım ve birçok alanda maliyetlerin yükseldiğini belirten Aktaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilerimize yönelik üretmeye devam edin çağrısının ardından bölgemizde bütün çiftçiler üretmeye devam ediyor. Bu yıl Yenişehir bölgesinde Biber, Taze fasulye, domates, salçalık domates, ayçekirdeği, mısır, buğday gibi ürünler ağırlıklı olarak ekildi. Hasadı gerçekleşen bu ürünlerde çiftçimiz alın terinin karşılığını aldı. Maliyetler artsa da bakıldığında üreticilerimiz güzel bir sezon geçirdi” diye konuştu.

Başkan Aktaş, “Devletimiz tarafından verilen desteklerin artmasını istiyoruz. Bu sayede üretim daha da artacaktır” dedi.