Özgür Özel yönetiminin mahkeme kararını tanımayarak genel merkez binasına barikat kurması ve ardından emniyet güçlerinin otopark kapısından düzenlediği müdahale, CHP tarihinin en karanlık gecelerinden birine sahne oldu. Yaşanan arbedenin ardından hukuken genel başkanlığa dönen Kemal Kılıçdaroğlu, gelişmeleri ilk kez değerlendirdi.

Genel Merkezde Savaş Alanı Manzaraları: Yangın Tüpleri, Biber Gazı ve Plastik Mermi
Mahkeme kararının ardından genel merkeze girmek isteyen icra memurları ve emniyet güçlerine karşı mevcut yönetim binanın girişini sandalye, masa ve oturma gruplarıyla barikat altına almıştı. Dün gece tansiyonun zirve yapmasıyla şu olaylar yaşandı:
-
Polis Otoparktan Girdi: Barikatı aşamayan polis ekipleri, genel merkezin otopark kapısını kullanarak binaya müdahalede bulundu.
-
Kimyasal ve Gazlı Çatışma: Barikat arkasındaki partililer emniyet güçlerine yangın söndürme tüplerindeki kimyasalları sıkarken, polis ekipleri biber gazı ve plastik mermilerle karşılık verdi.
-
Ağır Maddi Hasar: Çatışmanın ardından genel merkezin cam giriş kapıları tuzla buz oldu, barikat olarak kullanılan mobilyalar parçalandı. Bina içinde çok büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Gazeteci Barış Yarkadaş Görüşmenin Detaylarını Aktardı
Gazeteci Barış Yarkadaş, tv100 canlı yayınında sıcağı sıcağına çok kritik bir kulis bilgisi paylaştı. CHP’li milletvekilleri Mahir Polat, Hüseyin Yıldız, Barış Bektaş, Sevda Erdan Kılıç ve Mustafa Adıgüzel ile Sarı’nın, yaşanan çatışmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nu konutunda ziyaret ettiğini belirten Yarkadaş, Kılıçdaroğlu’nun o görüşmedeki sözlerini aktardı.
“Tüm Çabamız Arkadaşlarımız Tarafından Karşılıksız Bırakıldı”
Kılıçdaroğlu, genel merkezde yaşanan barbarlık görüntülerinden büyük bir üzüntü ve rahatsızlık duyduğunu ifade ederek faturayı Özgür Özel ve ekibine kesti:
“CHP tarihinde ilk kez milletvekilleri, PM üyeleri ve YDK üyelerimiz parti binamıza alınmadı. Bundan daha kötü ne olabilirdi? Biz sonuna kadar uzlaşma yolu aradık. Birlikte karar verme yolu aradık. Ancak tüm bu çabamız arkadaşlarımız tarafından karşılıksız bırakıldı. Ve ortaya benim de çok rahatsız olduğum bu tablo çıktı. Ancak bu tabloya kesinlikle biz yol açmadık.”
Kılıçdaroğlu’ndan Kurmaylarına Talimat: “Kırıcı Olmayın, Sükunet Çağrısı Yapın”
Açıklamalarının sonunda tansiyonu düşürmek adına milletvekillerine net bir talimat veren Kılıçdaroğlu, sokak ve taban hareketliliğinin önüne geçilmesini istedi:
“Lütfen parti örgütlerimize, vatandaşlarımıza, parti üyelerimize, herkese sükunet çağrısı yapın. Sizler de buradan dışarı çıktığınızda kırıcı olmayın, yapıcı olun.”
Ankara kulislerinde, Özgür Özel’in bugün 95 oyla Meclis Grup Başkanı seçilerek “Grup kürsüsünü Kemal Bey’e vermeyeceğim, 40 günde kurultay istiyorum” çıkışına karşı, Kılıçdaroğlu’nun bu “uzlaşma aradık ama reddedildik” açıklaması, partideki iplerin tamamen koptuğunun ve hukuki sürecin çok daha sertleşeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.








