#

Bursa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa’ya geliyor

Türkiye genelinde geniş bir izleyici kitlesi bulunan Line TV’de, Fatih Ak’ın sunumuyla ekranlara gelen Yerelde Bugün programına konuk olan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa programı hakkında bilgi verdi.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Kasım Cuma günü saat 19:00’da Bursa’da iş insanlarıyla bir araya geleceğini, 12 Kasım Cumartesi günü de İnegöl’ü ziyaret ederek iş insanları ve kanaat önderleriyle buluşacağını söyledi.

Yenişehir iyi yönetilmiyor

AK Parti iktidarı tarafından yönetilen Yenişehir’in yıllardır ihmal ve istismar edildiğini dile getiren Ahmet Köse; “Alt yapısıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, trafik sorunu, işsizliğiyle Yenişehir’in bir çok sorunu var. Girdi maliyetleri çok yüksek. Bankalar ve Tarım Kredilere borçlar ödenemeyecek durumda. Çiftçinin Yenişehir’de sahibi yok. Hem iktidarın hem de Yenişehir Belediyesi’nin bu konuda attığı somut bir adım yok. Çiftçinin ve Hayvancılıkla geçinenlerin dertlerini dinleyen bir belediye yok. Yenişehir’de sadece adı olan Kent Konseyi’ni arada bir toplamış olsalar, her kesimden insan sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirebilir. Bu anlamda da eksiklik var ” dedi.

Bir şehri yöneten insanın vizyonu ve donanımı aynı zamanda o şehrin şansı da olur diyen Köse CHP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i örnek göstererek, yaşadığı şehri güzelleştirecek, sorunlarını gözlemleyip çözüm üretecek belediye başkanlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yenişehir’in temel soruları

Yenişehir’in temel sorunlarını değerlendiren Köse; “Otopark sorunlarımız var, Bunun yanı sıra buğday, biber pazarımız, halimiz yok. Üniversitemiz var ancak öğrencilerimizin kalabileceği yurt yok. Kalacak yer olmadığı için kayıt yaptıramayıp  geri dönen, bize ulaşıp kalacak yer temin etmeye çalışan insanlar var. Yurt bulamadığı için bir kaç arkadaş toplanıp ev tutmaya çalışıyor, bu da Yenişehir’deki kiraları 5 katına çıkarıyor. Dolayısıyla yurt ihtiyacını iktidar belediyenin gündemine alması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.