#

Bursa

CHP Bursa il teşkilatı elektrik borcunu ödedi

CHP Bursa il teşkilatı, elektrik faturalarına gelen zamma tepki göstermek için CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla faturaları ödememe kararı aldı. CHP Bursa binasına şubat ayında 11 bin 351 TL’lik elektrik faturası geldi. Zamlar geri çekilene kadar elektrik borcunun ödenmeyeceğini duyuran CHP’nin Bursa il binasının elektriği kesildi.

Elektrik faturası zamlarını protesto etmek için 11 bin 351 liralık elektrik borcunu ödemeyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanlığı’nın elektrik faturası kesilmiş İl Başkanı İsmet Karaca ise gaz lambaları eşliğinde basın açıklamasında bulunmuştu. Bugün, LİMAK Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürlüğü önünde toplanan ve basın açıklaması yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca fatura borcunu bir poşete doldurduğu 5 liralık banknotlarla ödedi.

İl Başkanı Karaca açıklamasında; “Şimdi elektrik faturasını ödeyeceğiz. Bankaya gittik, para çektik. Paramızın düştüğü duruma bakın. Bu fotoğraf bu dönemin simgesidir. Bu faturada yazan tutarı ödemek için bu kadar para çektik” dedi.

Karaca’nın açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“HERKESİ SESİ OLMAK İÇİN FATURAYI ÖDEMEDİK”

“Biz vatandaşlarımızın yaşadığı bu sıkıntıyı paylaşmak, onların sıkıntılarını dile getirmek için partimize gelen elektrik faturasını ödemeyeceğimizi söyledik. Ocak ayında 3 bin 440 lira gelen elektrik faturamız bir ay sonra zamlı tarifeyle 11 bin 530 lira geldi. Biz de herkesin sesi olmak için bu faturayı ödemedik. Bugün geldiğimiz noktada elektriğimiz kesildi. Biz karanlıkta da kalırız, gaz lambalarıyla açıklamalar da yaparız. Ancak şu var ki, yaşadığımız sürece, yaşadığımız döneme en iyi anlatacak bir tablodur bu.”

“AK PARTİ İKTİDARA GELİRKEN NE SÖYLEDİYSE, TAM TERSİNİ YAPTI”

“AK Parti iktidarı, kendini iktidara yaşayan süreçte ne dediyse tersini yaptı. Onları iktidara getiren süreç neydi, 2000’li yılların başında, dediler ki yoksulluk var, her şeye zam yapılıyor, ekonomik düzen bozuldu, gelir dağılımında adaletsizlik var. Şimdi kendileri zam şampiyonu. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman bu kadar ağır kriz yaşamadı. Resmi, kimsenin inanmadığı TÜİK’in rakamlarıyla bile yüzde 60’ın üzerinde, ama pazarlarda yüzde 200 enflasyon var.

“DOĞALGAZ BULMUŞTUK HANİ? NE OLDU DOĞALGAZA?”

“Cumhurbaşkanı ne söylüyorsa, ertesi gün fırlayan rakamları takip edemiyoruz. Hani doğalgaz bulmuşlardı, ne oldu o doğalgaza? Cumhurbaşkanımız doğalgaz bulduk dedi, o günden sonra doğalgaz fiyatlarını takip edebilen oldu mu? Biz geldiğimizde elektrik yoktu dedi, o günden sonra elektrik fiyatlarını takip edebilen oldu mu? Yüzde 130 zamlandı elektrik. Bizden önce araba yoktu dedi, araba fiyatlarını takip edebiliyor musunuz? Bu sıralar manda yoğurdunun fiyatlarına dikkat edin, yakında o da tavan yapar.”

CHP Bursa il teşkilatı basın açıklamasının ardından gişeye geçerek elektrik borcunu ödedi. İl Başkanı Karaca, elektriğin kesilmesi nedeniyle oluşan açma-kapama cezasını da bizzat kendisinin ödeyeceğini söyledi.