#

Diyarbakır

Çermik’te “Misafirim Öğretmenim Projesi”

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde hayata geçirilen ve bütün okullarda uygulamaya başlanan “Misafirim Öğretmenim Projesi” için start verildi.

“Misafirim Öğretmenim Projesi” çerçevesinde her hafta bütün okullar ilçe milli eğitim müdürü, okul idarecileri ve gönüllü öğretmenlerle birlikte öğrenci ve ailelerini evlerinde ziyaret ederek onlar için neler yapabileceklerini birlikte değerlendiriyor.

Projenin hayata geçirilmesiyle900 öğretmen 900 öğrenci ailesini ziyaret etmeye başladığını dile getiren ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, “İlçemizdeki öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için okullarda yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra evlerinde de ziyaret ederek ailelerine ve öğrencilerimize katkı sunmayı hedefliyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında başladığımız ‘Misafirim Öğretmenim Projesi’ çerçevesinde okullarımız, öğrencilerimizi evlerinde ziyaret etti” dedi.

“Aileler ve öğretmenleriyle birlikte el ele vererek neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz” diyen Bozdoğan, “Projeyle çok sayıda öğrencimizin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını yerinde görerek çözme imkanı bulacağız. Ailelerin yaşadığı sıkıntıları ve talepleri alarak çözümü için girişimlerde bulunacağız. Çermik İlçe Milli Eğitim camiası olarak yürüttüğümüz bu çalışma ile çok sayıda öğrencimizin ve velimizin hayatlarına dokunacağız. Öğrencilerimiz için çok faydalı olacağına inandığım projemiz ilçedeki bütün okullarımızda uygulanıyor. Öğrencilerimize destek olan çalışma arkadaşlarıma, birçok konuda bize katkı sağlayan İlçe Kaymakamımız Vahit Yılmaz’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.