#

Düzce

Cedidiye Meydanı’na değer katacak

Düzce Kent Meydanı Projesinin önemli yapı taşlarından biri olan Cedidiye Camine yönelik restorasyon devam ediyor. Dış cephesi kumlama tekniği ile temizlenen ve sac minareleri kaldırılan caminin yeni minareler için hazırlanan alanı beton dökümüne hazırlanıyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile Cami-Meydan-Çarşı konsepti farklı bir ahenge bürünecek alanda Cedidiye Camii ile bütünlük arz edecek şekilde ticarethanelerin yapılmasının ardından caminin belli kısımlarının da aslına uygun hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Başkan Özlü’nün iş insanı Burhan Özdemir ile imzaladığı protokolle cami ve minarelere yönelik yenileme çalışmalarında önemli bir eşik tamamlanırken, minarelerin aslına uygun şekilde yeniden yapılması noktasında da önemli adımlar atıldı.
Cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk olarak minarelerin yapılacağı bölgelerin genişletilmesini sağladı. Ardından, grobeton dökümü gerçekleştiren ekipler, hafta sonu itibariyle demirlerin bağlanmasını ve alanın temel betonu dökümüne hazır hale getirilmesini sağlayacak.

Aralık ayının ilk haftası itibariyle temel betonu dökülecek olan alanda kısa süre içerisinde ve aslına uygun şekilde minareler yükselecek.