#

Gündem

Canik Belediyesi’nden iyilik tufanı

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, görev sürelerindeki 4,5 yılda 69 binden fazla çocuğun gönlüne dokunduklarını söyledi.

Başkan İbrahim Sandıkçı, Haydi Çocuklar Güle Oynaya Camiye, çanta ve kırtasiye seti desteği, ramazan etkinlikleri, yaz şenlikleri gibi birçok proje ve etkinlikle çocukların yılın her ayını dolu dolu geçirdiğini belirterek, açıklamalarda bulundu.

“4,5 yılda 69 bin 85 çocuğumuzun gönlüne dokunduk”

İlçedeki çocukların gelişimi için hiçbir destekten kaçmadıklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, “Canik’imize çocuklarımızı nitelikli bireyler olarak yetiştirmek için birçok proje kazandırdık. Onların vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri için programlar ve etkinlikler düzenledik. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz birbirinden değerli çalışmalarımız neticesinde 4,5 yılda 69 bin 85 çocuğumuzun gönlüne dokunduk. İlçemizde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerimizin tamamına çanta ve kırtasiye seti hediye ettik. Okulun ilk günü onların heyecanına ortak olduk. Çocuklarımıza çanta ve kırtasiye setlerini sıralarında teslim ettik. Zambak Sıbyan Okulumuz ve sıbyan sınıflarımızda çocuklarımızı özel eğitim modülleri eşliğinde zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkılar sunan eğitimlerle buluşturduk. İlçemizde çocuklarımız için eğitici ve eğlenceli aktivitelerle dolu etkinlikler ve programlar düzenledik” dedi.

Haydi Çocuklar Güle Oynaya Camiye Projesiyle yaz tatili sürecinde camiye giden çocuklara Çanakkale ziyareti, bisiklet ve tablet hediye ettiklerini belirten İbrahim Sandıkçı, “Canik’te bir gelenek haline getirdiğimiz Haydi Çocuklar Güle Oynaya Camiye projemizle çocuklarımızı camilerimizin manevi atmosferiyle buluşturduk. Yaz tatili sürecinde 30 gün boyunca camiye giden çocuklarımıza bisiklet, tablet ve Çanakkale ziyareti hediye ettik. Çocuklarımızın emek kavramını daha iyi anlamalarını sağlarken, hediyelerimizle onların yüzünde tebessüm olduk. Manevi yönden güçlü bir nesil yetişmesine katkıda bulunduk. Çocuklarımızı, gelişimlerine katkılar sunan projelerle buluşturmaya ve onları sevindirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.