#

Çanakkale

Çanakkale Ayvacık’ta orman yangını

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Yangın saat 15.00 sıralarında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Naldöken köyünde ormanlık alanda başladı. Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Alevler yerleşim yerini tehdit ediyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale devam ediyor. Alevlerin rüzgarın etkisiyle büyümesi nedeniyle yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Alevlerin rüzgarın etkisiyle büyümesi nedeniyle yangın yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan 2 Uçak ve 3 helikopter karadan ise 15 arazöz, 4 su ikmal,16 itfaiye aracı, 3 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 5 treyler, 11 dış kurum desteği ve 130 personel ile müdahale etmeye devam ediyor.

Yangında tedbir amaçlı 2 köy boşaltılıyor

Çanakkale Valiliğinin yangına ilişkin yaptığı açıklamada “Tuzla ve Naldöken Köyü’nün risk altındaki bölgelerinde, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla tedbiren tahliye işlemlerine başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yangında Naldöken köyünde, köy mezarlığı hayvan damları, tarım aletleri, samanlar yanarak küle döndü. Bazı hayvan damlarındaki küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Bazı evler ile boş kullanılmayan binalar cayır cayır yandı. Evleri yanan köylüler ise sinir krizi geçirdi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Vali Toraman, yangını havadan denetledi

Ayvacık ilçesi Naldöken köyü mevkiinde çıkan yangını Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Yangın Yönetim Helikopteri ile havadan inceledi. Vali Toraman, sahadaki çalışmalar hakkında Orman Bölge Müdürü Enver Demirci’den bilgiler aldı. Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada ise “Yangını kontrol altına almak amacıyla tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir” ifadeleri yer aldı.