#

Spor

Can Uzun’dan bir tercih daha

Almanya Bundesliga 2 ekibi Nürnberg forması giyen Can Uzun için flaş bir transfer iddiası geldi. Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanan genç yıldız yeni takım olarak da Frankfurt’u seçti. 18 yaşındaki yıldız adayı için Türkiye ve Avrupa’nın bir çok ülkesinden teklifler vardı.

Uzun süre almanları peşinden koşturan Can Uzun vatanından yana karar almış, Türkiye Milli Takımında forma giyeceğini açıklamıştı. Geleceğin en büyük yıldızlarından biri olacağı konuşulan Can için transfer haberleri de sürekli gündemdeydi. Şu anda Almanya Bundesliga 2 ekibi Nürnberg’de forma giyen 18 yaşındaki oyuncu için Frankfurt devreye girdi.

Bild’in haberine göre Can Uzun, pazartesi günü Eintracht Frankfurt için sağlık kontrollerinden geçti. Milli futbolcunun bonservisinin ise yaklaşık 10 milyon euro olduğu haber detayında yer aldı. Genç futbolcu yeni sezondan itibaren Eintracht Frankfurt forması giyecek.
Can Uzun bu sezon Bundesliga 2’de çıktığı 22 maçata 13 gol, 1 asistlik istatistik yakaladı.
Kulübü açıklamıştı
Bir kaç gün önce de Nürnberg Sportif Direktörü Dieter Hecking Can Uzun’la ilgili yaptığı açıklamada, “Onu Nürnberg’te tutmak isteriz ama ne yazık ki futbol dünyası farklı. Onu isteyen kulüplerin olduğunu tahmin edebilirsiniz” ifadelerini kullanmıştı.