Soruşturma kapsamında gözaltına alınan cinayet şüphelisi S.A. ile olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen bir diğer şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Öte yandan soruşturmada yetki değişikliğine gidildi. Çeşme’de başlatılan soruşturmanın bundan sonraki aşamalarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütüleceği belirtildi.
Cinayetin ardından yakalanan şüpheli S.A.’nın ilk ifadesinde, kamuoyunda “Daltonlar” olarak bilinen suç örgütüyle bağlantılı iddialarda bulunduğu öne sürüldü. Şüphelinin, sosyal medya üzerinden örgütle iletişime geçtiğini, daha önce farklı bir eylem karşılığında para aldığını ve hedefinin başlangıçta Engin Polat olduğunu söylediği iddia edildi.
S.A.’nın ifadesinde, Engin Polat’a ulaşamayınca kendisine “boş dönme” talimatı verildiğini ve bunun üzerine Can Polat’ı hedef aldığını öne sürdüğü belirtildi.
Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilerde, şüphelinin olaydan önce uzun süre otel çevresinde bulunduğu, çevredeki işletmelerde müşteri gibi vakit geçirerek keşif yaptığı yönünde tespitlere ulaşıldığı kaydedildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.








