#

Bursa

Cam işçilerine Milletvekili Sarıbal’dan destek

Cam işçilerinin promosyon hakkı için bir destek de CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan geldi. Milletvekili Sarıbal, Yenişehir’de bulunan Kristal İş Sendikası Bursa Şubesini ziyaret ederek konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Cam işçilerinin İş Bankası’ndan istediği promosyon hakkı ısrarı sürüyor.

CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse ile birlikte Kristal İş Sendikası Bursa Şubesine gelen Milletvekili Orhan Sarıbal’ı, Kristal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen ile Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve cam işçileri karşıladı.

Cam işçilerinin, maaş aldıkları İş Bankası’ndan istedikleri promosyonu alamadığından yakınan Kristal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen, Türk cam işçisinin gözü ve kulağının verilecek promosyonda olduğunu kaydetti.

Dikmen, “İş Bankası çalışanlarına verilen promosyon neden biz öz evlatlarına verilmiyor? Neden bu haktan mahrum bırakılıyoruz? İmzalarımızı topladık, şimdi buradayız. Promosyon için eylemlerimiz katlanarak devam edecek, ta ki hakkımızı alana kadar. Biliyorsunuz CHP, her yaptığımız hak arayışlarımızda, eylemlerde işçi kardeşlerimizin yanında oldular. Sizin huzurlarınızda, CHP’ye, milletvekilimiz Orhan Sarıbal ve ilçe başkanımız Ahmet Köse’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

ORHAN SARIBAL: HAK TALEPLERİNİZDE YANINIZDA OLACAĞIZ

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum diye sözlerine başlayan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Sizin her hak taleplerinizde elbette yanınızda olacağız. Promosyon konusu uzunca süredir ülke gündeminde var. Çok net maaş ödemesi var. Çalışan emekli kesimi var. olaya şu şekilde bakmak lazım. Siz başka bir kurumda çalışıyor olsaydınız bu tartışma bugün olmayacaktı. Bu promosyon size verilmiş olacaktı. İştirak olmak bir suç ve bir eksiklik değildir. Hak mücadelesi veriyorsunuz, sonuna kadar yanınızdayız. Ama esas, sizi bu promosyona muhtaç eden anlayış sorgulanmalıdır. Neden bu düzen sizi promosyona kadar mecbur bıraktı bu bir. İki, bunu hak edenler olarak neden bu promosyon sizlere verilmez? Yetkililere sorulacak iki temel budur? Arkadaşlarımızın promosyon için attığı 4 bin imzayı alıp gerekli yerlere ulaştıracağız. Yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Yaşasın dayanışma, yaşasın mücadele’ diye konuştu. Sarıbal’ın bu konuşması, cam işçileri tarafından büyük alkışla karşılık buldu.

Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ise, “Bu ortamı sağladığınız için hepinize teşekkür ederim. Burada yapılan açıklama sonrası biz de Eskişehir’de imza kampanyası başlattık. 4 bine yakın imza topladık. Her zaman yanımızda olan CHP ve sayın milletvekilimize teşekkür ediyorum. Bu sorunumuzu genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceğine inanıyorum” dedi.