#

Haber

BUSİAD’ın başarı ödülleri sahiplerini buldu

BUSİAD, 45. yıl dönümlerinde 26. Doğan Ersöz ve BUSİAD Başarı Ödülleri töreni düzenlendi.

BUSİAD, 45. yıl dönümlerine özel, 26.’sını verecekleri Doğan Ersöz ve BUSİAD Başarı Ödülleri Töreni’ni Podyum Davet’te gerçekleştirildi.

Törende konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Filistin’de yaşananlara kayıtsız kalmak mümkün değil. İnsan ölümlerinin sıradanlaştığı bir hâl aldı. İnsanlığımızdan utanmaktan yorulduk. Özellikle dünkü hastane bombalaması affedilemeyecek bir insanlık suçudur. Yurtta Barış Dünyada Barış diyerek bir cumhuriyet kuran liderin cumhuriyetinde yaşıyoruz.

“Bu meşaleyi düşürmemek için çalışıyoruz”

Bundna 45 yıl önce Doğal Ersöz öncülüğünde bir dernek kurarken güzide bir oluşum kurduklarının farkındalar mıydı bilmiyorum. Başta değerli kurucu başkanımız olmak üzere yitirdiğimiz üyeleri rahmetle anıyoruz. Ülkemize katkı koyan iş insanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 45 yıl önce yakılan bu meşaleyi düşürmemek için çok çalışıyoruz. Birçok alanda, birçok projeye eğilmek için çok çaba sarf ettik. Biz birşey yaparsak başkalarından birşey istemeye hakkın olur.

“Atamızın açtığı yolda ilerliyoruz”

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolu devamlı hatırladık. Tam bağımsızlığın sağlanması tam bağımsız ekonomiyle olur. Atamızın açtığı yolda durmadan ilerliyoruz. 45 yıllık BUSİAD’ın gelişimi Bursa’mızın gelişimine de katkı koymuştur. Tarımdan turizme kadar birçok alanda Bursa’yı etkilediğimizi biliyoruz. Bizden önceki yönetimler gibi, bayrağı aldığımız yerden ileriye gençlere bırakmak için çalışıyoruz. Önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

“Başka Bursa başka Türkiye başka Dünya yok”

Kültür sanat spor ve toplumsal konuları bu dönem biraz daha öne çıkarmaya çalışıyoruz. Sosyal yaşam da işle birlikte gitmeli ve bu çok önemlidir. Kadın üye sayımızı yüzde 11 buçuğa çıkardık. Genç BUSİAD’ı da ekledik. Onları çalışmalarımızda paydaş yapıyoruz. Başka Bursa başka Türkiye ve dünya yok. Bunu biliyor ve bunun sorumluluğunda hareket ediyoruz. Logomuza bakınız. Tam 45 yıl önce tasarlanmış nefis bir logo. Sanayi turizm ve tarımda gelişen Bursa dedik. Bu üç alanın birbirlerine dokunmadan gelişmelerini sağlamak olanaklı. Geleceğimizin emaneti olan bu toprakları akıl ve bilimle korumaya mecburuz. Ülkemizin diğer illerinin de örnek alacağı bir şehir olmalıyız artık. Katma değerli üretim yapan, hayata geçilen bir Bursa için biz BUSİAD olarak hazırız. Bu yüzyılda, Bursa yüzyılı olsun.

Gecenin sonunda ödüller sahiplerini buldu 

Düzenlenen gecede, Doğan Ersöz Ödülünü Ali İhsan Yeşilova, BUSİAD Özel Başarı Ödülünü Dr. Erol Kılıç, BUSİAD Kültür-Sanat ve Spora Destek Ödülünü Ömer Kızıl, BUSİAD Meslek Ödülünü Fikret Kurtuldu, BUSİAD Eğitim Ödülünü Emine Örnek, BUSİAD Sosyal Sorumluluk Ödülünü ise Kâmil ve Mehmet Durkut Kardeşler aldı. Gecede isimler tanıtım videoları ile birlikte ödüllerini tek tek aldı.