#

Bursa

Bursa’daki kazada itfaiye aracı bölgeden kaldırıldı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde kaza nedeniyle hayatını kaybeden 4 itfaiye personelinin cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Acı haberi alıp kaza yerine gelen itfaiye personelinin yakınları ve meslektaşları ise ayakta durmakta güçlük çekti.  Kazanın olduğu bölge, dronla havadan görüntülendi.

İTFAİYE ARACI BULUNDUĞU YERDEN KALDIRILDI

Kazada itfaiye çavuşu İsmail Kaya (39), itfaiye eri Sinan Amil (37), itfaiye destek personeli Aydın Doğru (42) ve Yunus Akşit (37) hayatını kaybetti. Devrilen itfaiye aracı, yol üzerinde güvenlik önlemi alınarak bulunduğu yerden vinçle kaldırıldı. Bursa- Orhaneli kara yolu kısa süreli olarak trafiğe kapatıldı. İtfaiye aracının vinçle çıkarılmasının ardından yol kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı.

BAŞKAN AKTAŞ’TAN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kazanın olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Aktaş, “4 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailemizden 4 arkadaşımızı hakka uğurladık. Yere baktığımızda sıkıntılı bir yol değil. Geniş bir yol. Arabanın süratini arkadaşlarımızdan sorguladığımızda 48 kilometreyle kazanın gerçekleştiğini öğrendik. Araç hızlı değil. Belki bir miktar yağış olmasından kaynaklanan zeminde bir kayganlaşma söz konusu olabilir.  Gerçekten çok üzgünüm. Hepsi pırıl pırıl 4 arkadaşımız. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Acımız büyük. Bir kazaya müdahale etmek adına 4 evladımızı maalesef burada şehit verdik. Ben öyle kabul ediyorum. Arkadaşlarımız görev şehididir” dedi.