#

Bursa

Bursaspor’un yeni başkanı mazbatasını aldı

Bursaspor Futbol Kulübü’nün 30’uncu Başkanı olan Ömer Furkan Banaz mazbatasını aldı. Devir-teslim töreni Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleşti.

27 Şubat’ta gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurulu sonrası başkanlığa seçilen Ömer Furkan Banaz, mazbatasını aldı. Banaz, mazbatasını Geçici Divan Kurulu Başkanı İlhan Parseker’den aldı.

Parseker yaptığı açıklamada, “Ömer Furkan Banaz ve yönetim oybirliği ile seçilmişlerdir. Kendilerini tebrik ediyoruz. Gerçekten zor bir dönemde Bursaspor’a talip olmak ve onu sırtlanmanın yükümlülüğü içerine girdiğler. İnşallah Bursaspor’umuzu içine girdiği girdaptan kurtarmak için büyük bir fedakarlık örneği gösterdiklerinden dolayı başta şahsı olmak üzere tüm yönetim kurulunu kutluyorum. Allah kolaylık versin. Bizim yapmamız gereken sahip çıkmaktır. Bursaspor’un şanlı bir geçmişi var. Bu şanlı tarihine ışık tutacak büyük bir mücadele verilmişti geçmişte. Bu mücadelenin yeniden göndere çekilme zamanı çok gecikti. Nüfus olarak dördüncü ama ekonomi olarak ikinci en büyük şehri olan Bursa’nın en büyük markası Bursaspor’u hak ettiği yerde görmek hepimizin beklentisidir. İnanıyorum ki bu yönetim çok şeffaf bir yönetim modeli sergileyerek Bursaspor’umuzu görmek istediğimiz yönetim modellerine ulaştıracaklardır. Kendilerini kutluyorum ve mazbatalarını takdim ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı. Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder de törende başkanımız Ömer Furkan Banaz’a başarılar diledi. Sakder, ” Bugünden itibaren yeni bir sayfa açtık. Şimdide kadar Bursaspor’a emeği geçen yöneticilik yapan herkese teşekkür ediyoruz. Bu zor dönemde göreve talip oldular. Bu yalnızca yönetim kurulumuzla bitmiyor. Tüm Bursa’nın bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Ben tekrar tüm Bursa’yı Bursaspor çatısı altında olmaya davet ediyorum. Her zaman yalnızca Bursaspor’un olduğunu unutmadan herkesi Bursaspor’umuzun arkasından yürümeye davet ediyorum. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.” açıklamalarında bulundu.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ömer Furkan Banaz mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada ise , “Ben de divan kurulu başkanıma, divan heyetime, mevcut süreçte bizleri oylarıyla destekleyen genel kurul üyelerine, Bursa’nın tüm sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere camiamızın ileri gelenlerine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler için çok sıkıntılı bir süreç başlıyor. Bugün itibariyle kolları sıvayıp Boluspor maçına kadar yönetim kurulu olarak yapmamız gerekenler var. Herkes bu konularla alakalı olumlu sonuçları bizden görmek istiyor. Biz de bu gayreti göstereceğiz. Biliyorsunuz mali tablolar yasal zorunluluk gereği açıklanmalıdır. Bazı süreçlerin şeffaf olmadığıyla alakalı olumsuz kanaatler var. İnşallah bizim yönetimimizde bunları hiçbir şekilde görmeyeceksiniz. Mevcut nasıl bir tablo aldığımız ile alakalı tüm Bursa kamuoyundan belirli bir süre istiyoruz. Konuyla alakalı bir çalışma yapacağız. Ramazan ayından önce inşallah kulübümüz sportif açıdan başarılı olur da bu süreçleri detaylı konuşabiliriz. Ana gayemiz Bursaspor’umuzu bu sezon ligde tutmak olacaktır. Bu süreçte bizlere destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Herkesten de azami gayret göstermesini istiyorum.” dedi.