#

Bursaspor

Bursaspor yönetiminden istifa açıklaması

Başkan Recep Günay’ın salı günü istifa ettiği gündeme bomba gibi düşmüştü, ardından Bursaspor yönetimi, olağanüstü kongreye gitmek için “Başkan adayları varsa, yarın kulübe gelsinler. Kongre tarihini beraber belirleyelim” diye açıklama yaptı.

Başkan Recep Günay’ın salı günü istifa dilekçesi yazarak kulüpten ayrılmasının ardından Bursaspor yönetimi, düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü kongreye gitmek için “Eğer başkan adayı varsa yarın kulübe gelsinler. Kongre tarihini beraber belirleyelim” diye açıklama yaptı.

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan 2. Başkan Metin Genç, toplantının başında kulübe sahip çıkılmadığından dem vurdu.
Genç, 5 aydır kulüpte görev yaptıklarını belirterek, “Bize sadece Büyükşehir Belediyesi sponsorluk karşılığında destek verdi. Sponsor firmalarına da teşekkür ederiz” dedi.

“Aday varsa gelsin kongre kararı alalım”

Metin Genç, “Biz burada durma taraftarı değiliz. Kongre kararını alırız. Ama bu geçecek 45 günlük süreçte Bursaspor’a kimler, nasıl destek verecek, bunu görmeliyiz. Ciddi anlamda Başkan adayları varsa yarın kulübe gelsinler. Biz onlara yardımcı olalım. Kulübün önünü açalım. Ona göre onlarla birlikte genel kurul tarihini belirleyelim” dedi.

“Recep Günay kalp spazmı geçirdi”

Recep Günay’ın istifa dilekçesi verip gitmesiyle ilgili bir soruya Futbol Şube Sorumlusu Sedat Topaloğlu, “Recep Günay çokoprens almaya gitti, gelecek birazdan!.. Tabii ki çekip gidecekti. Ne yapsın yani? Evinde dinleniyor. Kalp spazmı geçirdi. Biz yönetim olarak bir lira alacaklı değiliz. Ama kulübe 40 milyon lira soktuk. Biz bırakmaya hazırız. Yeter ki adaylar kulübe gelsin” diye konuştu.

“Recep Günay istifa etti”

Bir soru üzerine yöneticiler, Recep Günay’ın istifa ettiğini doğruladı ve “Evet, Recep Başkan istifa etti. Bu süreci henüz değerlendirmedik. Eğer Başkanımız bırakma kararında ısrar ederse, biz gerekeni yaparız. Biz kongre yapmaya hazırız” ifadesini kullandılar.