#

Bursa

Bursaspor tribün liderleri Bursasporlu vekil istiyorlar

Bursasporlu yetkililer basın toplantısında buluştular.

İlk olarak söz alan Selim Kurtulan şunları söyledi: “Basınımıza teşekkür ediyoruz. Bir araya geldik. İnşallah hep birlikte Bursaspor’u desteklemeye devam edeceğiz. Tribünlere yapılan baskılar gerçekten içimizi acıtıyor. 6222’den insanlar maça gelmiyor, statlar boş kalıyor. Büyük bir baskı var. Burada bir Amed maçı oynadık ırkçı oynadık. İsterdim ki oradaki maçtan sonra da açılan paçavraları konuşsalardı vekiller. Biz olunca konulup onlar yapınca konuşmuyorlar. Bursa milletvekillerinden bunu duyunca daha çok üzülüyoruz. Bursaspor taraftarı millilyetçi bir taraftardır. İnegöl maçından sonra yine gündem olduk mecliste. Konuşurken olayın iç yüzünü öğrendiler mi? Sadece konuşmakla olmuyor.

İnegöl’e giderken bizi tahrik ettiler. Bursa’da Diyarbakırlılarla arkadaşız. Paçavra açıp bizi tahrik ettiler. Sonra biz ırkçı olduk. Kimse kusura bakmasın. Bursa’daki partilere sesleniyorum. Allah rızası için milletvekillerini Bursasporlu olanlardan seçin. İç yüzünü bilmeden konuşuyorlar. Biz ırkçılık yapmıyor. PKK sempatizanlarına isyan ediyoruz. Kimse bizim şehrimizde Aponun paçavralarını sallayamaz. Bizi konuşurken mecliste bismillah çeksinler. Bunlar gerçekler. Durmadan Bursaspor taraftarını eleştiriyorlar. Bizi değil gidin Pkk bayraklarını açanları eleştirin. Yolda yürümeyi bilmezler Bursa’dan vekil olmuşlar. Bursa sahipsiz. Dördüncü büyük şehiriz bakanımız yok 4 yıldır.”

Teksaslı Bursasporlular Mehmet Güzelsöz şunları dile getirdi: “Yoğun bir gündemle bir aradayız. Söylenebilecek şeyleri Selim abi söyledi zaten. Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Haktan ve hakikatten yana olan Avukatların günlerini kutluyorum. Baro’ya rağmen bizim yanımızda olan avukatlara teşekkür ediyorum. Olayları seri kanlı dinleyip meclis kürsüsünden açıklama yapan Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Birçok haksız soruşturmaların durmasına neden oldu. Haksız işlemlerin son bulmasını temenni ediyoruz. İnegöl maçı sabahı evlerinde beklenen kardeşlerimiz oldu. Ayırmaksızın tüm partilere sesleniyouz. Şehrin havasını bilmeyen insanları listebaşı yapmayın. Bursasporlularu liste başı yapın. Bursasporlu olmayanların listebaşı olmasını istemiyoruz.

Tribün liderlerinden Enes Aydın şu ifadelere yer verdi: “Bu süreci en içten yaşayanlardanız. Tribün grupları ayırt etmeksizin 6222 yasa gereğince bütün arkadaşlarımız fişleniyor. Sezonun ilk yarısında Diyarbakır’da paçavralar, İstiklal Marşı ıslıklanırken hangi bakan, siyasi bir açıklama yaptı. Hangimiz faşist, ırkçıyız? Faşist biz miyiz bu süreçte? Öncelikle Bursa milletvekilleri bizi ağzınıza alıyorsunuz. Faşistin ne anlama geldiğini biliyorlar mı acaba? Burası Bursa. Bursa’ya Bursalı vekiller yakışır. Bunun için kamuoyu baskısı yapacağız.

6222 yasasını bizim üzerimizde kobay olarak kullanmaktan vazgeçsinler. Bu yasağıyla 500 arkadaşımız fişlendi. Bununla ilgili neden siyasiler açıklama yapmıyor. Pkk bayrağı mı açmamız lazım? Apo lehine sloganlar mı atmamız lazım? İlk maçta olanları kimse yok sayamaz. Biz yıkılmadık ve yıkılmayacağız. Ellerinden geleni ardına koymasınlar.”

Son olarak söz olan Mesut Ulusoy ise şunları söyledi: “Bursa şehri ve Bursaspor üzerinden kimse siyaset yapmasın. Kirli oyunlarına alet etmeye çalışmasınlar. Biz takımımızı destekliyoruz. Her türlü siyasi görüşe sahip insanlarla tribün yapıyoruz. Ülke milliyetçisiyiz. Kimse üzerimizden oyun oynamasın. Tüm derdimiz Bursaspor’dur. Uygulanan yasaklar, cezalar neden bizim üzerimizden oynanıyor? Üzerimize bu kadar gelinmesin.”