#

Bursaspor

Bursaspor İnfo Yatırım’dan Avrupa’da bir zafer daha

Bursaspor İnfo Yatırım, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde İspanya ekibi Breogan’ı 77-65 mağlup etti.

FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu mücadelesinde temsilcimiz Info Yatırım Bursaspor, Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda İspanya ekibi Breogan’ı ağırladı.

Karşılıklı sayılar ile başlayan ve dengede geçen mücadelenin ilk anlarında her iki ekip de savunmasıyla öne çıktı. 5. dakikayı 8-7 geride kapatan temsilcimiz, hemen akabinde David Michineau’nun dış atış isabetiyle öne geçerken, Frankamp’ın üst üste iki üçlüğüyle konuk ekip, skoru lehine çevirdi. Periyodun sonlarına doğru Hamilton ve Floyd’un ellerinden basketi bulan temsilcimiz, ilk çeyreği 19-15 önde kapadı.

İkinci periyodun ilk dakikalarında Floyd ile etkili olmaya devam eden İnfo Yatırım Bursaspor, farkı korudu. 15. dakikayı 30-26’lık skor avantajıyla geçen temsilcimiz, Michael Young’ın dış atış isabetiyle oyuna ağırlığını koydu. Konuk ekibin dönüş çabalarına izin vermeyerek farkı da çift hanelere çıkaran temsilcimiz, soyunma odasına da 41-30 ile önde gitti.

İkinci yarıya Mutaf ve Hamilton’ın üst üste sayılarıyla başlayan temsilcimiz, sonraki bölümde oyuna giderek daha da ağırlığını koydu. Mutaf’ın dış atış isabeti sonrası farkı 16’ya çıkaran Info Yatırım Bursaspor, hücum ritmini artırdı ve 25. dakikayı Anthony Brown’ın sayılarıyla 52-36 önde geçti. Periyodun kalan dilimlerinde de farkı koruyan temsilcimiz, kader çeyreğine de 59-41 üstün girdi.

Müsabakanın son bölümünde her iki ekip de hücum ritmini korurken, savunmasıyla öne çıkan temsilcimiz, rakibine kolay sayı şansı vermeyerek farkın azalmasına imkan tanımadı. Son 5 dakikaya 66-53’lük skor avantajıyla giren temsilcimiz, zorlu mücadeleyi rahat oyunuyla 77-65 kazanmasını bildi. Bu galibiyetle birlikte Info Yatırım Bursaspor, grupta 5. maçında ikinci galibiyetini elde etti.