#

Bursa

Bursaspor Başkanı Banaz: Öze döneceğiz

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, Yeşil Beyazlıların mutlaka özüne döneceğini ifade ederken, “1’nci Lig’de de mücadele etsek kararımız kesindi. Kulübün 1 lirasını bile kaybedemeyiz” diye konuştu.

a Gazete Genel Müdürü Mehmet Çetinkaya’nın sunduğu ve Line TV’de yayımlanan ‘İsrafa Karşı’ programına konuk olan Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz önemli açıklamalarda bulundu.

‘KİMSE YOKSA BİZ VARIZ’ DEDİK

Bursaspor’un önemli açmazların içinde olduğunu aktaran Başkan Banaz, “ Kurumsal hafızayı oluşturmanız gerekirken geriye gidiş olmuş. Sonuçları ortada. Şu an itibariyle TFF 2’nci Lig’de mücadele edecek bir Bursaspor var. Bu saatten sonra yapmamız gerekenler için gayret ediyoruz. Spor camiası kendi içerisinde kendi matematiğine yetmeyen bir durumda bulunuyor. Bursaspor uçurumdan yuvarlanmayla karşı karşıya kaldı. Emaneti en iyi şekilde yerine getirmek için önce kalben hissettik ve ‘kimse yoksa biz varız’ dedik. Tek başıma hareket etmiyorum” dedi.

1 LİRA BİLE KAYBEDEMEYİZ

Bursaspor’un kaybettiği zamanın taraftar kaybına yol açabileceği tehlikesine dikkat çeken Ömer Furkan Banaz, “ Bir an önce geri dönmek istiyoruz ama bu işin bir de reel tablosu var. 10 sene boyunca kulüp kaybede kaybede gelmiş. Kısa vade için net cümleler sarf edemem. Uzun soluklu bir süreç var önümüzde. Tahtanın açılmasıyla ilgili bir algı var ama ciddi bir maliyet var. Bu saatten sonra Bursaspor’un 1 lirasını bile kaybedemeyiz. Kalıcı gelir noktasında ise çalışmalarımız sürüyor. 70 milyon Euro gibi bir borç görünüyor. Yabancı oyuncuların maliyetleri bile had safhada. 1’nci Lig’de de olsaydık öze dönme noktasında adımlar atardık” açıklamasında bulundu.

MALİ AÇIDAN İPİN UCU KAÇMIŞ

İçinde bulundukları ortamın şartlarına göre hareket ettiklerini vurgulayan Bursaspor Başkanı Banaz, “Teknik anlamda işin ehillerine takımı emanet ettik. Futboldan anlamadığımız yönünde eleştiriler de geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da destek verdi, bizler de ‘can suyu’ sağladık ve futbolculara yönelik ödemelerimizi gerçekleştirdik. Camiamızın beklentisi ve taraftarımızın reaksiyonu belli. Bize inananlarla yolu yürümeye devam ediyoruz. Bursaspor’un gelirini henüz görmedik ve sıfır kabul ediyoruz. İpin ucu kaçmış ama bobini sarma imkanı da olmamış. Rakamları görmezden gelerek planlarımızı ona göre yaptık. Mevcut borçların getirdiği faiz yükleri var. Bunları kökünden çözmeyle alakalı gayret ediyoruz” diye konuştu.

KOMBİNE FİYATLARI SORUN OLMAZ

Tahtanın açılmasıyla ilgili yeni bir tasarruflarının olmadığını aktaran Ömer Furkan Banaz, “Benzinlik arazisiyle ilgili sürecin ardından transfer tahtasının kaldırılacağı yönündeki algı yanlış. Taraftarın verdiği desteği son derece önemsiyorum. Kombine fiyatlarıyla ilgili eleştirilere saygı duyuyorum ancak Bursaspor camiası için bu rakamın sorun olacağını zannetmiyorum. Taraftarımız bu açıdan işaret fişeğini yakarsa bu dalga dalga yayılacaktır” dedi.

TFF YAYINLARDA KOLAYLIK GÖSTERECEK

Bursaspor’un maç yayınlarına ilişkin de konuya açıklık getiren Başkan Banaz, “ Bu süreci Bursaspor’un YouTube kanalı üzerinden devam ettireceğiz. Yerel kanallarla da görüşmeler yaptık. TFF’nin getirdiği süreçle konu açmaza girdi. Ama süreç pozitif olarak devam edecek. 5-6 lig maçından 15 maça çıkacağı yönünde gelişmeler var. Federasyon yayınlayamayacağı maçlarla ilgili kolaylık sağlayacağını söyledi. Cuma günü süreç netleşecek. Ondan sonra da karar verilecek” ifadelerini kullandı.