#

Bursaspor

Bursaspor Başkanı Enes Çelik mali tabloyu kamuoyuyla paylaştı

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, kulübün mali durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bir yıl içinde yeşil beyazlı kulübün geçmiş dönem borçlarının 1 milyar 10 milyon TL’lik kısmının ödendiğini ifade eden Çelik, mevcut borç miktarının 1 milyar 2 milyon TL seviyesine düştüğünü duyurdu. Güncel maaş, hak ediş ve ödemelerde ise kulübün borçsuz olduğunu vurguladı.

Enes Çelik

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, yeşil beyazlı kulübün mali tablosunu kamuoyuyla paylaştı. Başkan Çelik, göreve geldikleri 26 Mayıs 2024 tarihinden bu yana geçen bir yıllık süreçte hem geçmiş dönem borçlarına yönelik ciddi ödeme yapıldığını hem de kulübün kendi dönemlerinde herhangi bir borç yükü altına girmediğini açıkladı.

Çelik, yaptığı açıklamada, “Bir yıllık görev süremiz boyunca kulübümüze ait geçmiş dönem borçlarının 1 milyar 10 milyon 194 bin 811 TL’lik kısmı ödenmiştir. Bu çabanın ardından kulübümüzün toplam borcu 1 milyar 2 milyon 774 bin 524 TL seviyesine inmiştir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca mevcut yönetim döneminde, personel maaşları, futbolcu ödemeleri ve diğer hak edişlerin günü gününe yapıldığını söyleyen Başkan Çelik, kulübün yakın ve uzak vadeli hiçbir borcu bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Mali detaylara ilişkin daha kapsamlı sunumun, 31 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenecek olan Mali Genel Kurul’da yapılacağını belirten Bursaspor Başkanı Enes Çelik, genel kurul üyelerinin katılımını önemsediklerini de vurguladı.

Enes Çelik ve Mali Tablo