#

Bursa

Bursa’nın trafik sorunu nasıl çözülür?

AYŞE NUR BÜYÜKHAN – Nüfusu gün geçtikçe artış gösteren Bursa’nın ulaşım sorunu sık sık gündeme geliyor. Özelikle Bursa trafiğinin kalbi konumunda gösterilen Acemler Kavşağı’nın başta mesai başlangıcı ve bitişindeki yoğunluğu sürücülerin korkulu rüyası. Bursa İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, kentin ulaşımını ve trafik sorununa getirilebilecek önlemleri anlattı. Albayrak, planlı ve kontrollü çalışmayı işaret etti.

Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa’nın başta gelen sorunlarından biri de trafik. Özellikle mesai başlangıcı ve bitişinde Bursa’nın trafiği belli noktalarda içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bunun önüne geçmek içinse atılabilecek bazı adımlar var.

Nüfusu artmaya devam eden Bursa’da trafik sorununun giderilmesinin gerektiğini söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, “Önlem alınmazsa kaos olur” diyerek kente göçün kontrolüne dikkat çekti.

Albayrak, kademeli çalışma saatinin önemini de vurguladı. Kentin en önemli eksikliklerinden biri de alternatif yol eksikliği. Albayrak’ın açıklamalarına göre sadece yol yapmak  sorunu çözmeyecek.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın