#

Bursa

Bursa’nın tescilli lezzetleri

Türkiye ve Bursa genelinde coğrafi tescilli ürün sayısı artıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Birliği’nden 42 ürünün coğrafi işaretli tescilli olması bekleniyor.

Kimi tarif Osmanlı Dönemi’nden kimi ise bursa ile bütünleşmiş yemekler. Sadece Bursa’yla sınırlı kalmayıp, önce Türkiye ardından Dünya’ya tanıtılmak amacıyla Bursa’nın yemekleri coğrafi işaretli tescilli ürünler olarak listeye giriyor.

Coğrafi yapısı ve kültürel çeşitliliği bakımından Bursa en zengin şehirlerden biri bu değerler korunuyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ekonomiye katkı sağlamak Bursa’ya özgü yemekleri korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

BTSO’nun destekleri sürüyor

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen, kestane şekeri, cevizli lokum, üzüm şırası, cantık, süt helvası, coğrafi işaret sürecini tamamladığını belirtti. Özen, konuşmasına şöyle devam etti.

“Ürün sayısı arttı”

“Oda olarak coğrafi işaret tescil sayısını 7’ye yükselttik. Gemlik zeytinin Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescil almasıyla Türkiye’nin birlik korunma ürün sayısı 12′ ye yükseldi. Avrupa Birliğin’den tescil bekleyen 42 ürün bulunuyor. Bunlardan birisi oda çalışmalarımızdan olan kestane şekeridir. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentimizin sahip olduğu değerleri en iyi şekilde muhafaza ederek aktarmaya devam edeceğiz” dedi.