#

Bursa

Bursa’nın ilk Halk Lokantası açıldı

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin vatandaşlara 4 çeşit yemeği yalnızca 80 liraya sunacağı Halk Lokantası düzenlenen törenle açıldı. Halk Lokantası, Osmangazi Meydanı’nda hizmet verecek.

Osmangazililere ekonomik fiyata, sağlıklı yemekler sunmak isteyen Osmangazi Belediyesi tarafından, Bursa’nın ilk Halk Lokantası düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın; “Ülkemizin içinde bulunduğu durum malum. Ekonomik sıkıntılar her geçen gün artarak vatandaşımızı boğmaya devam ediyor. Emeklimizin durumu ortada. Asgari ücretin neredeyse açlık sınırının yarısına düşmüş olduğu bir ortamda, emekli maaşının hayatta kalmayı bile imkansız hale getirdiği bir ülkede, biz de Osmangazi Halk Lokantası’nı bir nebze de olsa dar gelirli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için başlatıyoruz. En azından buradan 4 çeşit yemeği maliyet fiyatına alabilecekler” şeklinde konuştu.

“Esnafımıza rakip olmayacağız”

Erkan Aydın; ” Buradaki amacımız asla esnafımıza rakip olmak değil. Temel amacımız dar gelirli yurttaşlarımızın uygun fiyatla yemek yemelerini sağlamak” dedi.

Osmangazi Meydanı’nda açılan Halk Lokantası, hafta içi her gün saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verecek.

Hafta sonları ve resmi tatillerde ise kapalı olacak. Günlük 1000 kişilik yemek çıkacak olan Halk Lokantası’nda dört çeşit yemek 80 liradan satılacak.