#

Bursa

Bursa’nın güney ilçelerine sarı uyarı

Yurdun Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Bursa’nın güneyi, Balıkesir’in güneydoğusu, Bingöl, Van’ın doğusu ve Muş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla’nın iç kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Manisa ve İzmir’in iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), Eskişehir, Bursa’nın güneyi ile Balıkesir’in güneydoğusunda kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/sa) esecek.

BURSA’NIN GÜNEYİ İÇİN SARI UYARI

Bugün Bursa’da hava parçalı bulutlu olacak. En yüksek sıcaklığın 29-30 derecelerde olması bekleniyor. Meteoroloji bugün Bursa’nın güney ilçelerinden olan Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles ve İnegöl için ise sarı uyarıda bulundu.

Meteoroloji uyarısında sarı uyarı yapılan bölgeler için “Kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

SARI UYARI NEDİR ?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
  • İstanbul: Parçalı bulutlu 26
  • İzmir: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor) 31
  • Adana: Parçalı bulutlu 33
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 2