#

Bursa

Bursalılar dikkat! Valilikten meteorolojik uyarı geldi

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine uyarı yazısı göndererek yoğun kar yağışı görülen bölgelerde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilecek sel/taşkın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ olaylarına karşı dikkatli olmalarını istemesinin ardından bir uyarıda Bursalılara geldi. Bursa Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamasında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilerek oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bursa Valiliği meteorolojik değerlendirmeler sonucu il geleninde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde erime sebebiyle oluşabilecek heyelan, çığ ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimizde hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı tahmin edildiğinden, yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu: 30 Mart 2022 12.00 – 4 Nisan 2022 12”