#

Bursa

Bursalılar dikkat! 4 gün sürecek kuvvetli yağış geliyor

Ülke genelinde sıcaklık bu hafta mevsim normallerinde seyrediyor ancak bölge bölge şiddetli yaz sağanakları devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Geçen hafta sonunu yağmurla geçiren Bursa’da yağışlar yeniden geliyor… Marmara’da etkili olan yağışların daha da kuvvetlenmesi bekleniyor. Yarın günün ilk saatlerinden itibaren Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Meteoroloji, oluşabilecek olumsuzluklara karşı Bursa için “sarı”, İstanbul için “turuncu” kodlu uyarı verdi.

10 İLDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yarın sabahın ilk saatlerden itibaren de İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli; İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

BURSA’YA BU GECEDEN İTİBAREN KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji’nin yenilediği verilere göre; Bursa’ya bu geceden itibaren yeniden kuvvetli yağışlar geliyor. Yarın ve çarşamba günü oldukça şiddetli yağışa karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. Perşembe ve cuma günü yağışlar azalsa da zaman zaman etkisini göstermeye devam edecek.

Ani sel ve su baskınlarına karşı yetkililer uyarıda bulunuyor. Hava sıcaklıkları ise 27-30 derece arasında değişecek. Gece hava sıcaklığı ise 17-19 derece arasında olacak. Cumartesi gününden itibaren güneş yeniden kendisini gösteremeye başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yenilediği harita şöyle;

Haftalık Hava Durumu (6 – 12 Temmuz 2021) Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı Karadeniz’de mevsim normalleri altında, doğu kesimlerde yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

BURSA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ