#

Bursa

Bursa’dan Türkiye’ye örnek davranış

Bursa ve ilçelerindeki hayvan üreticilerin deprem bölgesine ulaştırılmak için bağış yaptığı kuzular kesildikten sonra işlenip paketlenip vatandaşlara ulaştırılacak.

Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve Bursa Koyun Keçi Birliğinin düzenlediği organizasyona Bursalı hayvan üreticileri büyük katkı sağladı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Yıldırım Oran, hayvan üreticilerinin deprem bölgesine gönderilmek üzere bağış yaptığı Yenişehir Mezbahasında bir araya geldi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “ Deprem bölgemizdeki illerimize et ve et ürünleri sevk etmeye karar verdik. Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimiz üyelerinden canlı hayvan talep etti. Toplanan hayvanları Yenişehir’deki mezbahaya getirdik. Burada şuana kadar 251 hayvan kesildi. Halen kesimler devam ediyor. Kesilen bu hayvanlar et süt kurumumuza teslim edilecek ve bu hayvanlar işlenip paketlenip halkımıza ulaştırılacak. Ben başta hayvan üreticilerimize ve bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “ Milletimizin başı sağolsun. Düzenlenen organizasyonda toplanan hayvanlar belediyemize ait mezbahada kesiliyor. Kesim işlemleri biten hayvanlar et süt kurumumuza gidecek. Ben katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hayvan üreticileri kuzularını depremzedeler için bağış yaptı

Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Yıldırım Oran, “ Katkı sağlayan tüm hayvan üreticilerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Et ve süt kurumu Sakarya Et Kombinesi Müdürü Önder Dağdelen, “Biz kurum olarak aldığımız bu emaneti hijyenik tesislerimizde işledikten sonra kavurma yaparak deprem bölgemizdeki illerimizdeki vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.