#

Bursa

Bursa’daki Özbekistan vatandaşları sandık başında

Özbekistan’da 9 Temmuz tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi nedeniyle Bursa ve çevresindeki iller ile ilçelerde yaşayan Özbek Vatandaşları Bursa’da sandık başına gittiler.

Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosluğu’nda kurulan sandık başında bir araya gelen Özbek vatandaşları Özbekistan’ı 7 yıl süreyle yönetecek Cumhurbaşkanı için oy kullandılar.

Son yıllarda ‘Yeni Özbekistan’ yaklaşımıyla insan hakları başta olmak üzere demokratikleşme yolunda çok önemli adımlar atan, komşu ülkeleriyle ilişkilerinden ekonomik atılımlara kadar bölgenin huzur adası durumunda olan Özbekistan, Orta Asya’nın parlayan yıldızı olarak öne çıkıyor.

Seçimlerde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in yanı sıra 3 ismin daha aday olduğunu söyleyen Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan, “Ankara, İstanbul ve Antalya’da olduğu gibi, Bursa ile çevresindeki il ve ilçelerde yaşayan Özbek vatandaşları da Fahri Konsolosluk ofisimizde oy kullandılar. Özbekistan, geleceğe yönelik gelişmesini ve Orta Asya’nın parlayan yıldızı olma özelliğini her geçen gün daha da artırıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının Özbekistan’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerinin gözetiminde gerçekleşen seçimlere Bursa ve çevresindeki iller ile ilçelerde yaşayan Özbek Vatandaşları yoğun ilgi gösterdiler.